fbpx

Вана с параван: Стилно и функционално допълнение към вашата баня

Преграда за вана тип хармоника, фикс и крило

Вана с параван: Стилно и функционално допълнение към вашата баня

by adminbacca |март 22, 2024 | Blogs

Както ваната, така и душ кабината имат своите предимства. Нищо чудно, че сред членовете на домакинството обикновено можем да намерим фенове на едното или другото решение. Но какво ще стане, ако можем да се насладим на предимствата и на двете опции? Тук ще ви бъде полезна информация за баня с параван. За какви бани е най-подходящ и защо си струва да изберете подобно решение?

Вана срещу душ кабина

Ваната ни позволява да вземем релаксиращи вани. Дългата вана може ефективно да успокои тялото след изморителен ден, но от друга страна душът обикновено е бърз, което ще оценят тези, които водят активен начин на живот. Душът също ни позволява да спестим много повече вода от ваната, което е важно, ако ви е грижа за околната среда. Какво да изберем тогава? Оптималната ситуация е, когато размерът на банята позволява да се монтират както душ кабина, така и вана. За съжаление, истината е, че в повечето апартаменти банята е толкова малка, че понякога е трудно да се включат всички необходими части от оборудването в нейното подреждане и в същото време да се мисли за ергономичност. Това е един от примерите, когато вана с параван може да бъде успешно решение и да задоволи всички членове на домакинството.

Най-големите предимства на паравана за вана

Параванът за вана е много практичен вариант и именно неговата функционалност е основната причина хората да инвестират в това решение. Най-важното е, че спестява много място и можем да се наслаждаваме както на душ, така и на по-дълги вани, без да е необходимо да намираме допълнително място за душ кабина. Ето защо е толкова често срещан в малките бани.

Г-ОБРАЗНА ДУШ КАБИНА | baccabg.com

Второто предимство е икономическият аспект. Душ параванът за вана е много по-евтин от качествената душ кабина. Може да се монтира на почти всяка вана и по всяко време: няма нужда да чакате основен ремонт.

Друго неоспоримо предимство е, че ваната с параван е отговорът на нуждите на всички членове на домакинството, без да се налага компромис. Любителите на дългите къпания ползват ваната, а ако някой бърза и иска да се изкъпе набързо, ще го направи без риск да се изпръска в банята.

Параваните за баня не винаги са еднакви

Въпреки че параванът може да се монтира на почти всяка вана, той не винаги ще бъде правилния. Параванът няма да има същия панел, когато например е монтиран на ъглова вана и когато е на ниска вана, поставена на различно място. Различен размер и разположение на ваната изисква различен размер на стъклото. Когато преглеждаме различни опции, трябва да вземем предвид както комфорта при влизане и излизане от ваната, така и удобството при вземане на душ. Параванът за вана може да се състои от едно стъкло, може да бъде двойно сгънат или да има врати, подобни на тези на душ кабината.

Използван материал

Когато разглеждаме предложенията на производителите, трябва да мислим не само дали параванът ще пасне на ваната. От значение е и материалът, използван за направата на екрана, като определено най-добрият избор са моделите от закалено стъкло. Специалната обработка ги прави много устойчиви на механични повреди и дори стъклото случайно да се счупи, то няма да представлява заплаха и да причини наранявания. Това е благодарение на свойствата на закаленото стъкло, което се разпада на малки парчета със заоблени ръбове. Този тип параван за вана е малко по-скъп от пластмасовите (повече за тях по-долу), но със сигурност е по-елегантен и издръжлив.

Втората група широко разпространени паравани за вана са пластмасовите. Обикновено те са изработени от полистирол или акрил. Предимствата им са ниската цена и голямото разнообразие от дизайни и цветове. Те изглеждат добре за известно време, но показват много малка устойчивост на деформация, надраскване и други повреди, което не изглежда добре. Така че, ако искате параванът за вашата малка вана да служи дълго време, по-добре е да изберете първия вариант.

Паравани за баня със защитно покритие – още по-удобно!

Всяка година броят на феновете на паравана за баня нараства, но все още има скептични гласове. Те споменават, че недостатък на това решение е, че се появяват отлагания и петна по стъклото. Истината е, че същото може да се каже и за душ кабините, но все пак не всеки има проблеми с упоритите петна. Каква е тайната? Отговорът на този въпрос трябва да търсим в технологиите, използвани при производството на стъклата. Има производители, които добре знаят колко трудно е премахването на отлаганията, които естествено се появяват върху стъклото. Поради тази причина повърхността на стъклото е покрита със специално водоотблъскващо покритие, предотвратяващо образуването на котлен камък.

Преграда за вана тип хармоника | baccabg.com

Дали вана с параван изглежда добре във всеки интериор?

Когато планират ремонт на банята, инвеститорите се чудят не само дали всички необходими елементи ще се поберат в банята, но и как ще изглеждат с цялостния дизайн. С какъв стил на дизайн ще се съчетае параванът за баня? Добрата новина е, че може да работи перфектно с различни бани. Стъклото често се използва от дизайнерите в съвременния интериор. Добавя лекота и елегантност, така че параванът ще бъде декорация на съвременна аранжировка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.