fbpx

Cart

Душови системи – модерна алтернатива на скъпа душ кабина

Душ системи - душ кабина от Bacca

Душови системи – модерна алтернатива на скъпа душ кабина

by adminbacca |October 14, 2021 | Blogs

Баните на българските апартаменти са доста скромни по площ и не винаги позволяват да се постави модерна душ кабина. В допълнение, голям брой различни съвременни функции и технологични материали правят този вид водопровод толкова скъп, че не всеки може да си позволи да направи такава покупка. Освен това не всеки е готов да започне цялостен ремонт в баните за цялостно преоборудване и да се отърве от банята, позната на всеки от детството. Във всички тези случаи инсталирането на душ система, която може да бъде и многофункционална, ще бъде отличен вариант за повишаване на нивото на комфорт и удобство при извършване на водни процедури.

Предимства на съвременните душ системи 

Компактност

Оборудването включва стойка с прикрепен към нея горен „тропически“ душ, свързващ маркуч, ръчен душ, който също обикновено се поставя върху специален държач на шината.

Лесно инсталиране

Обикновено за неговото изпълнение дори не се изисква участието на специалист, основните познания за свързване на водопровод са напълно достатъчни за монтаж.

Стилистично единство

Съвременните производители предлагат интересни опции в модерните дизайнерски концепции, които изглеждат елегантни и се превръщат в ефектна декорация за баня.

Функционалност

Оборудването на душ системата, в зависимост от модела, може да бъде доста широко, за разлика от обичайния душ, към който всички сме свикнали. Например немските производители предлагат няколко режима на водна струя – от твърд до обвиващ, с каскаден поток или масажен ефект.

Разнообразие от душ комплекти

Модели с термостат. Системите, оборудвани с това устройство, могат да поддържат зададената температура на водата чрез регулиране на дебита на топло и студено. Това значително намалява риска от удар от ледена или гореща струя. Тази опция е идеална за семейства с малки деца.

Панели за душ

Това е още по -усъвършенстван тип душ системи, оборудвани с хидромасажна система. Те са оборудвани със странични дюзи за вода. Инсталирането на такава система обаче ще изисква участието на специалисти поради специфичната водопроводна връзка.

Стелажи за душ

Този тип душ оборудване се монтира на пода. Не е подходящ за използване с вана, но може да се използва в душ кабина със стъклена врата или парапет.

Допълнително оборудване за стандартни системи

Традиционният душ комплект може да бъде допълнен с: Рафтове за аксесоари, смесител в допълнение към превключвателя за режим, поставка за регулиране на височината на ръчния душ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.