fbpx

Душ кабината: Стил и функционалност

Душ кабина с фикс и врата на ъгъл | baccabg.com

Душ кабината: Стил и функционалност

by adminbacca |март 22, 2024 | Blogs

Поздравления за решението да инсталирате душ кабина и да превърнете ежедневния си душ в по-приятно изживяване! Такава промяна ще улесни живота ви и ще ви предостави удоволствие от престоя под мини домашния водопад.

Съществуват множество форми, височини, размери и дизайни на душ кабини, което прави изборът на подходящия модел предизвикателен. За да ви помогнем в този процес, събрахме няколко ключови фактора, които трябва да вземете предвид при избора на подходящата душ кабина за вас. Разгледайте ги внимателно и след това се обърнете към нас – ние сме тук, за да ви помогнем със съвършеното обзавеждане за вашата баня.

Душ кабината – модерен стил за вашата баня

Защото е по-функционално от нормален душ. Със сигурност познавате човек, койте се къпе с такъв размах, че след него банята изглежда все едно е била част от тропическа буря. Е, душ кабината ще ограничи това природно бедствие и ще ви спести часове прибиране и подсушаване. Освен това кабините са много по-красиви и стилни от пластмасова душ завеса. Ето и още плюсове на душ кабините

  • Размерът няма значение – те са подходящи и за малки, и за големи бани.
  • Лесно почистване – повърхностите са плоски, а ъглите – малко. Това означава по-малко задържане на мръсно и по-малко шанс за образуване на мухъл.
  • Осигурява лично пространство – може дори да споделяте банята с партньора, ако има достатъчно място в нея.
  • По-топло е – солидните стени на душ кабината не позволяват на топлината да се разсейва толкова бързо.
  • Евтино е – преди години душ кабините бяха лукс, но сега не е така. На съвсем нормална цена може да си осигурите отлична комбинация от стил и ефикасност.

Избор на душ кабина

Ако вече сте убедени в това, че ще си купите душ кабина, поздравления! Сега ще ви помогнем да разберете какъв тип ще ви свърши най-добра работа. Имаме конкретни съвети и последователни стъпки. Ако ги следвате, изборът ви ще е по-лесен. А и мнозина бъркат, защото забравят, че в банята има ограничения.

Кой и колко често използва банята

Ако банята се използва често от много хора, включително деца, тя е подложена на всекидневен тормоз. Затова трябва да инвестирате малко повече в качество и издръжливост. Също така, ако имате две бани, коя се използва по-често. “Главната” баня е подложена на постоянни опити за разрушение, докато “резервната” се използва по-рядко и може да не е толкова специална.

Също така трябва да сте наясно ще се използва ли банята от хора със затруднения в придвижването или от хора с по-големи габарите. Това влияе на размерите и на вида душ кабина.

Бюджет

Не е толкова сложно, колкото държавния бюджет, но нова баня или ремонт на настоящата е сериозна инвестиция. Имаме душ кабини от 300 до 4500 лв., което ясно показва колосалният избор. Имаме обикновени душ кабини, хидромасажни душ кабини, парни душ кабини. Aко се надявате да използвате дълго новата си баня, си заслужава да направите сериозна инвестиция в нещо хубаво и луксозно, което ще ви носи удоволствие много години.

Душ кабина с плъзгащи се врати | baccabg.com

Плюсове и минуси на различните варианти

Преди да се насочите към купуване на вашата нова душ кабина, е добре да се информирате за добрите и не толкова добри страни на това, което се предлага. Например кабина с прозрачни стъкла може да не е най-добрия вариант, ако трябва да делите банята в сутрешния час пик с по-стеснителни хора или деца. Кабина с матови стъкла обаче не е добър вариант за малка баня, тъй като визуално я прави още по-малка. За малките бани идеалният избор са точно прозрачните стъкла.

Трябва също така да прецените какъв вид кабини искате в зависимост от душа. Овалните душ кабини са идеални за малки бани, защото затварят пространството в ъгъла, където е душът. Ако имате повече място – правоъгълните кабини са по-удобни за влизане и излизане и в повечето случаи са по-стилни.

Ограничението в размерите е важно и за още един компонент – вратичките на различните душ кабини. Плъзгащите се или сгъваеми врати са идеални за по-малки бани, за големите може да си позволите и врати на панти. Също така е важно да видите дали има врати с магнитно самозатваряне – те със сигурност няма да позволят и на капчица да мине през тях. Основен момент при плъзгащите се врати са ролките. Ако са пластмасови, те ще издържат по-малко време и ще трябва да ги сменяте. Металните ролки са по-скъпи, но и по-хубави.

Профилите за стените и рамките много успешно прикриват елементите, с които сте фиксирали душ кабината. Има ги в различни цветове и модели, така че може да си създадете собствен дизайн.

Ако пък вече искате много да вдигнете нивото – обърнете внимание на хидромасажните душ кабини. Принципно те са като нормалните, но с добавени екстри – дюзи със силна струя, които масажират тялото ви, специални душ глави, LED осветление, говорители и т.н. Чудите се дали има и още повече лукс? Има – парните душ кабини. Те са като хидромасажните, но с добавен генератор за пара. Още по-добре за тялото и душата. А като добавите и масла за ароматерапия става истинско СПА изживяване.

Съвет за избор на душ кабина

Готови сте с избора на душ кабина и остава само да я платите? Позволете ни още два скромни съвета. Първият е свързан с монтажа – потърсете добър и проверен майстор. Няма смисъл да губите време, нерви и пари. Все пак този монтаж не е като да смените изгоряла крушка – малко по-сложен е.

Вторият съвет е за почистването на вашата душ кабина. Специалистите съветват поне веднъж на две седмици да отстранявате мръсотията. Дори и от най-малките ъгълчета. И използвайте препарати, защото точно тези ъгълчета са любимото място на мухъла.

За стъклата използвайте специални инструменти с гумиран елемент, който отстранява пръските само с едно движение. Така душ кабината ще бъде чиста и ще добавя още една нота позитивност във всекидневието ви.

Заключение

Ние сме тук, за да задоволим всичките ви търсения, свързани с обзавеждането на банята ви. Имаме решения за вас и гарантираме ви най-изгодните цени. Нашата цел е да ви спестим време и пари, предлагайки ви изключително обслужване. Екипът ни от експерти винаги е на разположение, готов да ви помогне.

Предлаганите от нас артикули се отличават с отлично съотношение между качество и цена, а също така идват със сигурни гаранции. Затова изберете вашия душ кабина от нас и се насладете на престоя във вашата нова баня. Луксът вече е на ваше разположение, а идеалният душ е само на едно щракване. Baccabg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.