fbpx

Cart

Душ комплект или душ система: кой е най-добрият избор за баня

Душ комплект за вана

Душ комплект или душ система: кой е най-добрият избор за баня

by adminbacca |November 15, 2021 | Blogs

 Необходимостта от закупуване на душ глава възниква в две основни ситуации – когато старият душ не работи или когато е закупен нов смесител, но душ главата, която идва с него не ви подхожда. В новата ни статия ще разберем какви видове душове има, как да ги избираме правилно и как да се грижим за тях.

Душ глава, комплект, стойка, система: основните разлики

Всички знаем от детството, че за да вземете душ във ваната ви е необходима душ глава, която се свързва със смесителя. Сега има два вида такива смесители – с чучур (способност за изливане на вода във ваната) и без чучур. Първият тип има превключвател (дивертор), с който се променя режимът на подаване на вода. Вторият вид смесва само топла и студена вода и я подава под душа. От модерния асортимент от аксесоари за душ можете да изберете разнообразие от аксесоари за душ: душ глава, душ комплект, стойка за душ, душ система. Нека поговорим за тях по-подробно по-долу.

Душ главата е прост инструмент, който се свързва към смесителя с маркуч. Лейките са изработени от пластмаса, метал или комбинация от материали. Основният метод за закрепване при изпълнение на основната му функция е държач за стена. В този случай в състояние на съхранение може да се постави върху държача на миксера, ако има такъв. Лейката има от един до пет режима на водоснабдяване. Превключването им в зависимост от модела се осъществява по различни начини – въртящо се или бутонно. Цветовете са много разнообразни.

Душ комплектът включва освен главата за душ, метален прът с държач, който може да се мести нагоре и надолу, за да изберете удобна позиция. Устройството е прикрепено към стената с винтове. Основният материал за производството на пръта е сплав от метали. Традиционният цвят е хром. Но можете да намерите и бели или черни слушалки от някои производители.

Душ колоната има допълнителен L-образен накрайник в горната част, върху който е прикрепена глава за дъждовен душ, чийто диаметър надвишава конвенционалния ръчен душ и може да бъде от 25 до 45 см. Горният душ се предлага в квадратна, правоъгълна форма , кръгли или овални форми. Основната цел на такава лейка е да доставя вода с имитация на тропическа буря. Рядко някои производители добавят други режими към тропическите лейки.

Суш система

Душ системата включва не само бар, две душ глави (ръчна и горна), но и смесител за подаване и превключване на режимите на водоснабдяване. Кранът за душ система може да бъде:

  • Само душ (без чучур).
  • За душ и вана (с чучур).
  • Термостатичен (с настройка на температурата на водата).
  • Двоен или единичен лост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *