fbpx

Cart

Какви аксесоари са необходими в банята: съвети за избор

Какви аксесоари са необходими в банята: съвети за избор

by adminbacca |January 4, 2022 | Uncategorized

Аксесоарите за баня помагат да обзаведете ежедневието си, но тяхната роля не се изчерпва само с това. Такива елементи също са създадени, за да допълнят интериора на банята, да го направят по-интересен и обемен. Ето защо на избора на аксесоари трябва да се обърне не по-малко внимание от избора на плочки или санитарен фаянс. Не сте сигурни откъде да започнете и какво да разгледате първо? Ние ще ви помогнем!

Аксесоари за баня
Видове аксесоари за баня и тяхната роля в стаята
Основните аксесоари за баня включват:

Чаша за четка за зъби.
Сапунерка или дозатор за течен сапун.
Държачи за кърпи.
Кукички за халати.
Четка за тоалетна (със стойка).
Поставка за тоалетна ролка.

В допълнение към този списък, производителите предлагат и рафтове за козметика, кошници за кърпи и мръсно бельо, огледала, кошчета за боклук, подглавници, дръжки за баня и други полезни неща в ежедневието.

купи аксесоари за баня
Аксесоари за баня – материали

Най-често аксесоарите за баня се изработват от:

Пластмаса
Стъкл
о
Керамика.
Метални, често хромирани.

Пластмасата е най-евтиният вариант, идеален за евтин ремонт. Краткотраен, но лек не се страхува от влага, но изглежда доста просто. Ако искате нещо стилно и надеждно, изберете други материали.
Стъклото е по-скъпо както на цена, така и на външен вид. Изглежда страхотно в модерен интериор. Основният недостатък са проблемите с чистотата. Засъхналите водни капчици са много забележими върху стъклото, така че ще трябва да почиствате тези аксесоари редовно, за да ги поддържате чисти.
Керамиката е класика, издръжлива, тежка, с плавни линии и красив дизайн. Качествената керамика изглежда солидна и е идеална за класически бани.

Неръждаемият метал с покритие или без покритие е здрав и издръжлив материал, отличен избор за модерни дизайни на бани.
Често производителите на аксесоари за баня комбинират няколко материала в своите продукти. Най-популярната комбинация в наши дни е метал и стъкло. Комбинацията от лъскава стомана и матирано стъкло изглежда особено красива. Като дозатора за течен сапун или държача за тоалетна четка. Такива неща са просто създадени за дизайн в стил лофт, минимализъм, индустриален.
Съвети за избор на аксесоари за баня
Независимо от какви материали избирате аксесоарите за баня, запомнете няколко правила, които да спазвате, когато купувате такива продукти.
Основният съвет е единството на цвят и дизайн. Ако закупите всички необходими аксесоари наведнъж, по-добре е да ги вземете в комплект. Много производители ги имат.

Ако комплектът, направен от производителя не ви подхожда, можете да закупите всички необходими елементи отделно. За да не се различават един от друг, по-добре е да изберете продукти от една и съща марка, в идеалния случай от една и съща колекция. Така получавате хармоничен ансамбъл, който ще изглежда като едно цяло. Но ако това не е възможно и трябва да избирате от различни производители, потърсете артикули в една и съща цветова схема и с най-близък дизайн.

Сапунени съдове

Сапунерките са кръгли и овални, със или без закрепване за стена. Изборът на форма и дизайн е въпрос на вкус. Основното изискване за такъв аксесоар е повдигнато дъно или плоско, но с малка вдлъбнатина, която ще събира останалата вода и ще предотврати залепването на сапуна.

Държачи за тоалетна хартия

Има отворени и затворени държачи за хартия. Първите се състоят от стенен монтаж и хоризонтална лента за фиксиране на ролката, вторите имат тяло, в което е разположена хартията.
Отвореният държач е по-удобен за използване и върху него можете да окачите ролка с всякаква форма и размер. Основното предимство на затворените модели е защитата на хартията от пръскане на вода, но не е много удобно да сменяте ролки в нея.

 

Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *