fbpx

Какви са предимствата на акрилните вани?

Акрилни вани Christine | baccabg.com

Какви са предимствата на акрилните вани?

by adminbacca |януари 3, 2024 | Blogs

Изборът на материал за вана е само едно от решенията, които собственикът на жилище трябва да вземе, когато планира редизайн на баня. Акрилните вани са създадени чрез уникалните свойства на акрилния материал, който се произвежда в големи листове. Акрилът е същият материал, известен като плексиглас.

Свободно стоящи акрилни вани | baccabg.com

Свойства на акрилни вани

Думата „стъкло“ в името му е ключ към някои от свойствата на акрила. Акрилните листове имат свойства, подобни на стъклото, но акрилът тежи много по-малко от стъклото и е по-устойчив на удари от стъклото. Въпреки че изглежда доста твърд, акрилните листове могат да бъдат оформени в почти всякаква форма, което го прави чудесен вариант за създаване на красиви свободностоящи вани. Понякога към акрила се добавя фибростъкло, за да се направи формата на ваната по-здрава.

Акрилът, подобно на стъклото, има гладка повърхност, която е непроницаема за петна и други удари. Освен това има изолационните свойства на стъклото и задържа топлината доста добре. Това е благодат за хората, които искат да имат вана, в която да релаксират и да се наслаждават на водата, оставаща топла за дълго време.

Почистване на акрилна вана

Представете си, че използвате абразивен скрубер върху чаша за пиене. Въпреки че стъклото все още може да се използва, има вероятност скруберът да повреди повърхността на стъклото. Повърхността на акрилната вана е подобна на тази на стъклото. Порцелановите вани могат лесно да се начупят. Вместо това акрилните вани са по-лесни за надраскване. Това може да изглежда като недостатък, но истината е, че полирането на драскотина и поправянето й е по-лесно, отколкото запълването на пукнатина. Лесно и достатъчно е да почистите акрилна вана с нежен почистващ препарат и мека кърпа.

акрилни вани Opal | baccabg.com

Предимства на акрилните вани

В сравнение с други видове материали за вана, акрилът се откроява като достъпна опция. Особено като вземете предвид, че акрилът може да се поправи, ще разберете, че през целия живот на ваната ще си струва парите, дори ако се надраска и трябва да се поправи. Лесната способност на акрила да се оформя означава, че можете да намерите вана в почти всеки цвят или дизайн. Ваните са леки в сравнение с други материали за вани, което ги прави добър избор за собствениците на жилища, които може да искат вана в стая на горния етаж, но може да са загрижени за теглото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.