fbpx

Cart

Как да изберем душ кабина?

Душ кабина от BACCA

Как да изберем душ кабина?

by adminbacca |November 15, 2021 | Blogs

Някои собственици на къщи и апартаменти се отърват от тежките и ръждясали вани, за да монтират на тяхно място модерна душ кабина. Днес на купувача се предлага богат избор от душ кабини. Те са отворени и затворени. Какво означава? Какъв вид душ кабина да изберете?

Душ кабина от Bacca

Отворените кабини обикновено се монтират плътно към стена, която вече има плочки. Много често такива кабини се монтират в самия ъгъл на банята, тъй като те служат като вид преграда, която работи на принципа на плъзгащите се врати. Затворените душ кабини са напълно уплътнени от пода до самия връх, тъй като хидромасажната система е разположена в тяхната равнина. Душ кабините имат два начина за закрепване към пода. Всичко зависи от условията на работа и местоположението. Ако живеете в частна къща и нямате съседи отдолу, тогава можете да инсталирате душ кабина без палет (отводняването се монтира директно в пода). В жилищни сгради този метод на закрепване не се използва, там са монтирани кабини с палет, което изключва възможно изтичане и наводняване на вашите съседи отдолу.

Всички палети могат да бъдат разделени на няколко вида:

 – акрил;

-мрамор;

– метални;

– фаянс

 Какъвто и да е вашият палет, той не трябва да изпуска вода към пода. Неговата задача е да поддържа телесното ви тегло, бързо да отстранява натрупаната вода в централната канализационна система, а също така да бъде просторна и компактна.

Кой е най-добрият палет? Както показва практиката, универсален палет просто не съществува, така че изберете сами. Ако вземете глинени палети, тогава тяхната структура е много крехка, така че бързо се спукват.

Метални – вдигат много шум при къпане, тъй като водните капки падат върху ютията и издават силни звуци.

Акрилните палети са най-модерният и практичен вид палети. Вратите към душ кабината се монтират в два вида:

 – плъзгащи се (такъв дизайн на вратата значително спестява пространство в банята и е полукръг);

– люлка (с един или два листа). Най-популярният тип врати за кабини са плъзгащите се врати, които се движат благодарение на специална ролка, монтирана в рамката. Материалът за такива подвижни врати е плексиглас (полупрозрачен полистирол) или закалено стъкло. Трябва да се има предвид фактът, че вратите от плексиглас бързо губят своя “лъскав” вид и стават скучни. Опитните консултанти в магазините съветват да купувате врати от непрозрачно стъкло като по-добър и издръжлив материал. Такова стъкло е много издръжливо, може лесно да се мие с модерни почистващи препарати и не губи блясъка си. Препоръчително е стъклото на вашата душ кабина да е не по-тънко от 4 мм, а плъзгащите се врати се движат лесно и безшумно върху висококачествени ролки, скрити в рамката на кабината. Вътре в кабината не трябва да има видими метални части, които могат да се окислят, ако попадне влага. Вътрешната повърхност не трябва да има издатини, остри ъгли и вдлъбнатини. Преди да закупите кабина, направете всички необходими измервания на стаята и едва след това изберете устройство. Кабината не трябва да е прекалено тясна за вас! Производствените фабрики ги правят сглобяеми, така че всички необходими секции да могат да се сглобят в банята и да не се изчислят погрешно с размера. За разлика от прекия си конкурент (вани), душ кабината има редица допълнителни функции и предимства. Модерните модели са оборудвани с масажни и душ кабини, хармонично осветление, радио и телефонни връзки. Водата се подава в различни режими на хидромасаж:

  • душ Шарко;
  • студен и горещ душ;
  • душ с променлив ъгъл на водоснабдяване и налягане;
  • кръгъл душ.                                                                                                                                          Основното нещо е правилната монтажна връзка и достатъчното налягане на водата във вашия апартамент. Всички характеристики на закупения продукт ще намерите в паспорта на устройството. Душ кабината значително намалява консумацията на консумирана вода, в сравнение с ваната е по-компактна и многофункционална.
Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *