fbpx

Cart

Как да изберем мебели за баня

Баня дрехи онлайн

Как да изберем мебели за баня

by adminbacca |October 21, 2021 | Blogs
Що се отнася до обзавеждането, обикновено се представя обстановката на хола – спалня, хол, детска стая. Фразата „мебели за кухнята“ също се чува. Но банята в този контекст рядко се помни. “Какви мебели, това е баня!” Дори когато се опитвате да намерите статии в интернет как да изберете мебели за баня, ще прочетете няколко неясни текста, рекламиращи отделни марки. Ще се опитаме да запълним тази празнина и да опишем поне накратко какви възможности за обзавеждане за баня предлага пазарът и как да се ориентираме в предлаганото разнообразие.
И така, какво трябва да имате предвид при избора на мебели за баня? На първо място, вашите нужди. Задайте си няколко въпроса:
Колко смятате да съхранявате в банята запаси от хигиенна козметика, домакински химикали, аксесоари за баня?
В зависимост от това, колко е голямо помещението, може да сложите и по-голям шкаф, в който да подреждате кърпи, халати, дамски или мъжки пижами и дори бельо или домашни дрехи.
Какъв е най -добрият размер на огледалото за вас?
Искате ли да поддържате личните си хигиенни продукти и предмети (четки за зъби, туби с паста за зъби, аксесоари за бръснене и т.н.) видими или бихте предпочели да ги скриете?
Размерът и конфигурацията на банята позволяват ли използването на шкафове и моливи в пълен размер или ще трябва да се ограничите до един или два стенни шкафа?
Имате ли свободна стена в банята си, достатъчно голяма, за да побере тоалетна с работен плот и вграден умивалник?
Въз основа на тези въпроси трябва да изберете комплект за баня или да завършите обзавеждането от отделни елементи. Между другото, ще говорим за отделни елементи от обзавеждането за баня в първия раздел на нашата статия.
Какво е включено в обзавеждането за баня?
Времето на стандартните оформления е изчезнало завинаги, днес банята на всяка къща може да бъде коренно различна от другите.
Шкаф за умивалник
Умивалникът, подобно на умивалника с умивалник, може едновременно да играе ролята на шкаф за всякакви хигиенни дреболии, функцията на тоалетен рафт, където можете да поставите продукти за лична хигиена и освен това такива шкафове перфектно скриват водопроводна тръба от мивката. За малка стая тази опция е много удобна и ви позволява да използвате пространството възможно най -ефективно. Има и конвенционални шкафове за баня.
В просторна баня можете да инсталирате шкаф с обширен плот, в който мивката е изрязана. Тази повърхност обикновено функционира като тоалетка. В този дизайн понякога има шкафове без мивка, трябва да го купите отделно.
Има два основни типа пиедестали: подови, шарнирни. Освен това и двете версии могат да бъдат проектирани като ъглов пиедестал.
Ако разполагате с допълнително помещение до банята, то може да го превърнете и в гардеробна, в която да подредите дрехите си. Така влизайки или на излизане от банята всичко, което Ви е необходимо ще бъде на едно място, независимо дали ще Ви е необходима рокля за офиса, туника и клин за разходка или стилна блуза с пола за събитие на което сте поканена. Дълга вечерна рокля или къса дантелена рокля можете да избирате, веднага след като сте излезнала от банята. Перфектното предложение за Вас, в което ще имате възможност да влезнете като домакиня, а на излизане от банята да се превърнете в стилно облечена бизнес дама с официална рокля за вечеря или парти.
Шкафове за баня
Под една или друга форма тази мебел трябва да присъства във всяка баня. Всъщност споменатият вече шкаф за умивалник също е опция за шкаф за баня. Но сега ще разгледаме различни модификации на шкафове, които нямат странични функции.
Молив (или неговата модификация – полу -висок шкаф) за банята. Височината на моливника обикновено не е по -малка от човешкия ръст. Поради такива пропорции, моливът често има проблеми със стабилността. Някои модели са оборудвани със специални конзолни стойки за предотвратяване на случайно преобръщане.
Шкафът е вариация на тема скрин, но адаптиран към нуждите на аквазоната. Като правило той има ниска височина и често е оборудван с вградена кошница за мръсно пране.
За същата цел се използват шкафове в пълен размер. И по принцип те се различават от моливника само по ширина. Често голям шкаф за баня може да бъде интегриран с допълнителни аксесоари, например кошница за пране, предназначена за измиване, или дъска за гладене. Излишно е да казвам, че такива мебели изискват просторна баня за настаняване.
Стенните шкафове за баня са представени в голямо разнообразие от модели и модификации.
Стенният шкаф с огледало е класика. Възможността за компактно поставяне на гардероб, огледало и рафт за аксесоари в банята направи този елемент може би най -популярният от цялото моделно разнообразие от мебели за баня. Освен това огледалните шкафове с подсветка правят бръсненето или нанасянето на грим много по -лесно.
Ако размерите на банята ви позволяват, бихме ви препоръчали да закупите отделно огледало. Огледалото за баня определено е важна мебел. Тя се различава от обикновеното стайно огледало не само по дизайнерските нюанси, характерни за интериора на аквазоната.
Огледалата за баня трябва да имат едно важно качество – устойчивост на влага, затова за тяхното производство се използват специални лакове (покриват амалгамовия слой – огледален слой). Без това покритие върху огледалния слой бързо могат да се появят петна. Ето защо огледалата, предназначени за използване в мокри помещения, винаги са малко по -скъпи от обикновените.
По отношение на дизайнерските характеристики, огледалото за баня почти винаги има рамка, в която са интегрирани отворени и затворени рафтове и източници на светлина. Изключение правят специални увеличаващи огледала, които са малки и са фиксирани върху специална скоба, която им позволява да бъдат поставени по -близо до лицето.
Рафтове за баня
Рафтът трудно може да се класифицира като пълноценна мебел. Въпреки това, той също е важен елемент. Дори ако вашето огледало вече е оборудвано с рафт, специфичните дизайнерски характеристики на рафта за баня (например канали за четки за зъби и чаши) го правят незаменим.
Категорията на рафтовете може да включва и всички видове товари (мрежести джобове, които висят директно над ваната, предназначени за поставяне на бутилки шампоан и други аксесоари за баня). Такива аксесоари могат да бъдат прикрепени с помощта на хардуер или на специални пружинни подпори. Предимството на последния вариант е, че не е необходимо да пробивате стените.
За да се спести място, обикновено се използват ъглови рафтове. Като материали най -често се срещат комбинации от стъкло, пластмаса, метал.
Комплект мебели за баня
Отделно си струва да споменем комплекти мебели за банята. Определеният им плюс е общото стилистично решение.
Комплектите могат да включват голямо разнообразие от комплекти артикули, но всички те могат да бъдат разделени на две големи групи:
Комплект висящи аксесоари. Това задължително включва рафт за баня, висяща сапунена чиния, държачи за кърпи и тоалетна хартия, огледало, оборудвано с рафтове (или огледален шкаф за стена). Комплектът по избор може да включва товар, подложка против хлъзгане, седалка и завеса за баня.
Комплект за баня. Комплектът задължително включва шкаф с умивалник, огледало и поне един шкаф. Понякога гардероб и огледало се комбинират. Големите слушалки често включват всички видове приспособления, както големи, така и малки висящи елементи.
Също така, комплектът може да включва:
кош за пране (по избор, торба за пране);
чаша за изплакване на устата;
специален влагоустойчив контакт (включен в комплекта за слушалки, с подсветка).
Няколко практически съвета
Ако имате много малка баня, тогава може би ще ви помогне малък комплект, състоящ се от огледало с рафт и няколко държача на панти. Не си струва да затрупвате банята с допълнителни мебели, трябва да има достатъчно място за маневри.
Ако във вашата баня има място за умивалник, помислете за опцията „умивалник“ – комплект мивки, пиедестали и обикновено огледало. Умивалникът няма да заема повече място от самата мивка, но в същото време ще ви спести неприятностите при търсенето на място за други мебели. Ако допълните тази опция с малък стенен шкаф с огледална врата, можете да се възползвате максимално от пространството.
По принцип не е необходимо да се затрупва аквазоната, дори ако стаята го позволява. Но ако имате късмет и банята ви е наистина просторна, отдайте се на комфорт и вземете поне една моливница. Тогава не е нужно да молите семейството си да донесе кърпа или нова ролка тоалетна хартия – всичко ще бъде под ръка.
Share this post:

Leave a Reply

Your email address will not be published.