fbpx

Cart

Как да изберем хидромасажна вана: не само джакузи

хидромасажна вана цена

Как да изберем хидромасажна вана: не само джакузи

by adminbacca |November 17, 2022 | Blogs
  • Как работи горещата вана
  • Видове ефекти на подводния масаж
  • Устройство за гореща вана
  • Допълнителни характеристики на масажните вани

Как да изберем хидромасажна вана

Създадена първоначално за терапевтични цели, с времето се превърна в един от атрибутите на съвременната баня, където можете да се отпуснете и да постигнете вътрешна хармония. Съчетавайки уелнес, успокояващ или ободряващ ефект, подводният масаж може да разнообрази гамата от усещания, които изпитвате по време на плуване. Разбира се, вашето удобство ще зависи от това колко обмислен е бил изборът на хидромасажна вана, дали сте взели предвид и претеглили всички нюанси.

Хидромасажна вана | baccabg.com

Как работи хидромасажната вана

От 1956 г., когато братята Jacuzzi предложиха концепцията за хидромасаж с помощта на вградени дюзи под налягане, изминаха повече от 60 години, но дизайнът на хидромасажната вана остава практически непроменен. Хидромасажната система, както и преди, се състои от дюзи, изрязани в стените на купата и помпа с компресор, който доставя вода под налягане. Естествено, благодарение на технологичния прогрес тази система стана по-компактна и безшумна, по-мощна и надеждна, функционална и гъвкава в управлението.

Има ли разлика между начина на работа на модерна хидромасажна вана и легендарно джакузи?

На първо място, това вече не е джакузи, тъй като в допълнение към хидромасажа, ваните могат да бъдат оборудвани с аеро и / или турбо масажно оборудване. Ако хидромасажът включва въздействие върху тялото на водни струи, влизащи в купата под високо налягане, въздушен масаж – безброй топли въздушни течения и смесен турбо масаж – потоци вода, наситени с микровъздушни мехурчета.

Видове ефекти на подводния масаж

Хидромасаж. Лимфен дренаж, нормализиране на метаболизма. Въздушен масаж. Мускулна релаксация, оксигенация на кожата, релаксация и подмладяване на цялото тяло.

Перлени бани. Комбиниран. Комбинира както хидромасажен, така и аеромасажен ефект. Интензивно въздейства върху дълбоките слоеве на тъканите, помага за премахване на нежеланите мастни наслоявания по бедрата и задните части, отлаганията на минерални соли в ставите.

Дълбок терапевтичен ефект. Хидромасажната вана е оборудвана с дюзи, хидравлична помпа, въздушен компресор, свързващи маркучи и контролен панел. Принципът на работа на хидромасажната система е да вземе вода от купата с помощта на помпа, след което компресорът я връща обратно през дюзите, но вече под налягане. Колкото повече дюзи са вградени в купата, толкова по-мощни трябва да бъдат помпата и компресорът и съответно толкова по-високо е нивото на консумираната електроенергия от оборудването. Хидромасажните вани са оборудвани с модерни енергоспестяващи и безшумни компресори, които не създават дискомфорт по време на къпане и ви позволяват да получите най-добрия масажен ефект.

Leave a Reply

Your email address will not be published.