fbpx

Cart

Как да използвате горещата вана?

Джакузи

Как да използвате горещата вана?

by adminbacca |September 14, 2021 | Blogs

За да изберете правилно ваната, трябва да разберете какви са разликите между отделните модели и правилно да прецените техните предимства и недостатъци. Но въпросът не се ограничава само до избора и покупката. Трябва не само да знаете всички функции на конкретна вана, като хидромасаж (хоризонтален и / или вертикален), хромотерапия, озониране и т.н., но и да можете да ги използвате ефективно. И накрая, важно е да запомните за правилната и навременна поддръжка на оборудването, което ще гарантира дългия му експлоатационен живот.

Хидромасажна вана: тънкости при избора


Когато купувате този вид
оборудване, обърнете внимание на комбинацията от фактори, които влияят върху потребителските и експлоатационните качества на джакузито.

Материал за производство


Акрилът е най -добрият избор в повечето случаи – той е хигиеничен, практичен, естетичен и тактилен. Също така важно предимство на акрилните вани е тяхната безшумност и добра топлоизолация. Недостатъците включват уязвимост към механични повреди.

Оборудване


Хидромасажната вана е многофункционално устройство. Неговите възможности зависят от инсталирания хардуер. Най -модерните са комбинираните
вани, способни да извършват вертикален и хоризонтален хидромасаж. Интензивността и качеството на удара зависи от броя и местоположението на дюзите.

Също така много модели са оборудвани с функциите на въздушен масаж (масаж с потоци топъл въздух) и хромотерапия (терапевтичен ефект с многоцветно осветление).

Дизайн


Хидромасажна вана с нестандартна форма и изящно осветление е в състояние да подчертае изключителния стил на интериорната декорация на банята, както и индивидуалността на нейния собственик.


Няколко съвета за използване на горещата вана


Не правете класически хидромасаж сутрин преди работа. Това лечение има релаксиращ ефект. За да се ободрите, най -добре е да охладите водата и да ограничите времето на експозиция до 10 минути.

Регулирайте интензивността на струите. В съвременните модели джакузи можете да промените концентрацията на въздух в потока вода, като по този начин постигнете най -добрите усещания само за вас.

Не използвайте банята след хранене или пиене на алкохол. В първия случай може да се появи гадене, а във втория има риск от заспиване.

Не прекалявайте с продължителността на вашите лечения. Масажът трябва да продължи не повече от половин час.

Редовно се къпете. Само в този случай хидромасажът ще даде максимален ефект. По -добре е да направите график на процедурите, например, всяка вечер в определено време.


Почистване на горещата вана


Акрилните вани не трябва да се третират с абразивни или агресивни почистващи препарати. Необходимо е да се закупи специален състав (продава се във всеки супермаркет). След почистване
ваната трябва да се изплакне.


Дезинфекция

Хидромасажна вана


Тази процедура е необходима, за да се предотврати растежа на бактерии във влажна среда. Някои бани вече имат вградена система за дезинфекция – просто добавете препоръчания агент в специална кювета и натиснете бутон. В други случаи агентът се излива във вана пълна с вода и хидромасажът се включва за 10 минути в режим на празен ход. След това изплакваме системата с чиста студена вода.

Можете да закупите евтино хидромасажна вана от всякакъв тип от водещите световни производители в онлайн магазина Bacca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.