fbpx

Малка баня: как да постигнете максимално удобство и стил

обзавеждане на баня | baccabg.com

Малка баня: как да постигнете максимално удобство и стил

by adminbacca |януари 17, 2024 | Blogs

Има много вдъхновения и практични решения, но най-важен е добрият дизайн. Важно е естетическият вид да върви ръка за ръка с функционалността. Ако планираме разумно пространството в малката баня и изберем подходяща душ кабина, тогава дори в малка площ можем да създадем приятно пространство за къпане.

Г - образна душ кабина | baccabg.com

Малка баня – аранжировки

Малката баня не трябва да е проблем. Със сигурност си струва да обмислите преместването на пералнята в друга стая, за да спечелите малко пространство.

Когато става въпрос за душ кабина за малка баня, най-добри са ъгловите душ кабини, тъй като спестяват много място. Ако стаята е тясна, душ кабина може да се монтира и между две стени и да изберете вариант без корито, с оттичане в пода. Друга идея ще бъде душ кабина, състояща се от един лист стъкло, поддържан от ярки, бели или сребристи профили. Това е решение, което прави ергономично използване на наличното пространство, като същевременно го разширява оптически. Лека, минималистична конструкция не изисква много място за монтаж и придава максимален комфорт и естетичен вид.

Можете също така да монтирате вана със стъклен параван и да окачите душ панел на стената, като по този начин получавате решение 2 в 1.

Що се отнася до мивката за малка баня, която ще спести място, е ъглова или плот. Оригинално изглежда и мивка под формата на купа.

Как да подредите малка баня? Идеи, вдъхновения

Не по-малко важно от санитарните помещения в декора на малка баня е мястото за съхранение. Какви мебели да изберете? Мивка с шкаф за малка баня не е добро решение, тъй като всяка мебел, поставена на земята, оптически ще намали пространството. Изключение правят окачените модели, които не влизат в контакт с пода. Като алтернатива можете да обмислите инсталирането на няколко окачени шкафа или да ги поставите върху инсталацията на тоалетна стойка.

Мебелите за малка баня трябва да бъдат в ярки цветове и да имат лек блясък, който винаги работи в полза на малките стаи, визуално разширявайки пространството. Добър избор ще бъдат и мебели, чиито фронтове са огледални. Ако е възможно, можете също да се откажете от шкафовете и да ползвате декоративни кошници за съхранение.

И накрая, остава въпросът за осветлението. В малка модерна баня добър избор ще бъдат LED лампите, които си струва да монтирате на линията на огледалото или дори да украсите ръбовете на шкафовете с тях. Интересното е, че студените цветове в този тип стаи правят цялото да изглежда по-голямо, отколкото е в действителност.

Огледала по размер за баня | baccabg.com

Идеята за малка баня – цветове и решения

Какви цветове да изберете за малка баня и как да я увеличите оптически? В началото си струва да изберете основата, която е фон за оборудването. Какви плочки за малка баня си струва да купите? Най-добре изберете такива в ярки цветове, които оптически ще увеличат пространството. Също така е по-добре да се откажете от доста големи плочки, които могат просто да затрупат малка площ.

Що се отнася до стените, те не трябва да бъдат облицовани с плочки. Все по-често в съвременните малки бани се използва водоустойчива боя, която е идеална за мокри помещения. Ако таванът е доста нисък страхотен трик, който ще направи стаята да изглежда по-висока, е боядисването на ивици по вертикалните стени. Почитателите на плочките трябва да сложат такива с блясък, които отразяват идеално светлината, създавайки впечатление за повече пространство. За засилване на оптичния ефект от разширяването на площта обикновено се използват LED огледала за баня. Не само тези над мивката, но и на други места по стената. Плочките за малка баня също могат да бъдат заменени с 3D фототапет. Подобно изображение, създаващо впечатление за триизмерност, е хитър трик, който “залъгва” окото и прави малката стая по-дълбока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.