fbpx

Огледалата и LED осветлението

модерни огледала за баня | baccabg.com

Огледалата и LED осветлението

by adminbacca |октомври 19, 2021 | Blogs

Кои са основните неща, които трябва да знаем за осветлението и как можем да увеличим усещането за простор у дома?

В следващите редове ще предложим няколко основни насоки.

Осветлението до голяма степен влияе на нивото ни на комфорт, спокойствие и изобщо цялостното настроение в пространството, което обитаваме. Видът на светлината, която преобладава във всяка една стая от жилището, трябва да бъде такава, че да не дразни очите и създава ненужно напрежение. Интересен и модерен акцент в интериора, съчетан с фунционалност и постигане на пространсвена дълбочина, са разбира се LED огледалата.

Освен с разнообразните си форми, размери и начини на подсветване, тези огледала имат и различни цветове: клиър (обикновено), сиво (графит) и кафяво (бронзе).

огледала за баняLED огледала

Над мивката в банята или тоалетката в антрето/спалнята, най-често се ползва клиър огледало с вградена светеща лента, като е най-откровено и подробно в отразяването на образа.

декоративно огледало | baacabg.comмодерно огледало за баня|baccabg.com

За декоративни огледала с по-неангажираща роля се прилагат и тонираните версии, които придават изисканост.

Стратегическото поставяне на големи по площ огледала на подбрани места, е популярен подход за визуално уголемявне на наличното пространство и създаване на усещане за дълбочина.

Някои от основните предимства на LED огледалата са:

  • Висока ефективност;
  • Мигновено стартиране;
  • Екологичност;
  • Много дълъг живот;
  • Устойчивост на температурни амплитуди и влага и др.

Какво всъщност стои зад абревиатурата LED? Light-Emitting Diode. Този вид крушки са далеч по-икономични и модерни в сравнение с добре познатото и морално остаряло конвенционално осветление. Освен това, пред нас стои цял спектър с възможности за избор на цветната температура – от 2000 до 10000К.

Това е т.нар. скала на Келвин. За средна стойност се приема числото 4000 – неутрална (бяла, дневна) светлина. С увеличаването на тази стойност се доближаваме до синия край на спектъра, или “студената” светлина. Този тип осветление, както и стойностите около бялата светлина, се считат за подходящи при проектирането на офис интериори и работни места. Психологически студената светлина повишава концентрацията и държи мозъка в работен режим.

Топлата светлина е на другия край на скалата и се измерва в стойностите под 4000К. Психологически носи усещането за уют, спокойствие и топлина. Точно това е и причината да бъде широко използвана в жилищния интериор, както и в хотели, СПА и заведения за пресъздаване на задушевна и релаксираща атмосфера.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.