fbpx

Cart

Предимството на акрилните вани

Акрилни вани от Bacca

Предимството на акрилните вани

by adminbacca |September 15, 2021 | Blogs

Акрилните вани са съвременни продукти с висока якост, които вече са заменили класическите вани от чугун и стомана със 70%. Популярността на акрилните вани по целия свят се дължи на богатството от размери, форми и възможности за вътрешен и външен дизайн. Акрилните вани редовно стават победители в специализирани конкурси за дизайн. Такава вана наистина може да се превърне в центъра на вашата баня. Предимства на акрилни вани Разлики от продукти, изработени от други материали:

1. Ниско тегло. Повечето акрилни вани тежат около 30 килограма. Средно тези вани тежат от 20 до 30 кг.

2. Възможни са нестандартни дизайнерски решения. Ако е необходимо, продуктът получава нестандартни контури, създава се изключителен дизайн на вътрешната геометрия. Всичко това помага да се избере вана, която напълно съответства на размера, формата и дизайна.

3. Лесен за почистване. Санитарният акрил е уникален материал, няма пори и има антибактериални свойства. Поради липсата на пори на работната повърхност на акрилната вана, плаката и замърсяванията не се задържат. Поддръжката е много лесна и не изисква използването на силни химикали или абразиви. Достатъчно е да избършете повърхността на ваната с мека кърпа и течен сапун.

4. Можете сами да извършите дребни ремонти. Ако на повърхността на акрилната вана се появи драскотина, можете да я полирате сами. Това изисква малко познания за прилагането на лакове. Технологията е подобна на полирането на бои и лакове върху автомобили. В продажба има специални комплекти за ремонт за грижа и възстановяване на повърхността на акрилни вани.

5. Лесен транспорт и монтаж. Акрилна вана е монтирана от един възрастен, който няма уникален опит и познания във ВиК инсталацията. По -добре е обаче да поверите инсталацията на професионалист, той във всеки случай ще успее по -бързо. Акрилни вани се монтират на крака или рамка. Рамката, разбира се, е по-надежден и удобен за потребителя дизайн. 6. Топлоспестяващи свойства. Акрилът е „топъл“ материал с ниска топлопроводимост, което е важно за дългосрочните водни процедури. Според изследванията, водата в акрилна баня се охлажда по -бавно, отколкото в чугунени или стоманени аналози. Температурата на охлаждане на водата в акрилна баня е 1 градус за 30 минути, а за чугунени вани ~ 6 градуса за подобно време.

7. Долна повърхност против приплъзване. В акрилна вана плъзгането е повече от трудно. От съображения за безопасност не е необходимо да се използват специални рогозки.

Видове акрилни вани

Акрилните вани се различават по форма:

1. Правоъгълна. Тази класическа акрилна вана е най -разпространеният сорт. Най -здравата форма поради простия дизайн.

3. Овална. Тази вана има лаконичен дизайн и меки форми. Подходящ е в интериор, който създава атмосфера на спокойствие и релакс. Самостоятелната овална акрилна вана е популярно решение за дизайнерски бани и често се използва за декориране на богато декорирани стаи в селски къщи и вили. Можете да си купите акрилна вана с овална форма с хидромасаж или въздушен масаж.

4. Кръгла. Диапазонът от размери на кръгли бани е представен в единични, двойни и многоместни опции. Ако решите да използвате кръгла вана, препоръчваме да я поръчате във хидромасажна версия, тъй като това е най -разумното по отношение на дизайна. В крайна сметка кръглата баня е вашият личен СПА басейн. Акрилните вани са естетически приятни, лесни за инсталиране и издръжливи. След оценка на формата, размера и дизайна на продуктите, всеки ще може да избере идеалния вариант за себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *