fbpx

Кои са различните видове стъкло и за какво се използват? – част 1

закалено стъкло

Кои са различните видове стъкло и за какво се използват? – част 1

by adminbacca |ноември 17, 2022 | Blogs

Темперирано или ламинирано, прозрачно, матово, тонирано – има различни видове стъкло и всеки от тях – своето приложение. В следващите редове ще разкажем в по-подробни детайли кои от тях се използват най-често в душ пространството и защо.

STANDARD

Закаленото стъкло е около 5 пъти по-здраво е от обикновено (флоатно) стъкло със същата дебелина. След изпичане при температура 700°C, се охлажда шоково, в следствие на което е повишената му якост. При много силен рязък удар се разпада на малки безопасни частици със заоблена повърхнина, за да се избегне порязване. Надписът tempered обикновено се поставя в близост до някой от ръбовете и служи за индикация, че изделието е минало през закалка. 

Standard е най-популярната разновидност на прозрачното закалено стъкло. Получава лек зеленикав отенък след изваждане от фурната. Има много широко приложение – в душ пространството, в интериора и екстериора, за изработка на душ кабини, врати, прегради, витрини, плотове за мебели и др.

Ако търсите бюджетно решение, но в същото време държите на качество и здравина – това е изборът за Вас.

 

CLEAR VISION

Clear vision е разновидност на прозрачното закалено стъкло, разработена с цел по-добър външен вид. Тук естественият зеленикав тинт на стандартното стъкло е избегнат, в следствие на което се получава кристална стуктура максимална прозрачност – на практика то е почти невидимо. Това свойство е особено ценно в сравнително малко помещение като банята, където допълнителното преграждане на пространството е желателно да не се натрапва визулано.

 

 

Clear vision е подходящо за интериори, решени в светли тонове или с преобладаващи цветове от топлата гама, които са предпоставка за още по-силното открояване на зеленикавия отенък на стандартното стъкло. За прегради с плъзгащи врати или системи от типа „хармоника“, при които няколко стъкла се събират едно зад друго, натрупването на специфичния отенък може да се избегне, като се ползва кристално прозрачно стъкло clear vision. Същото се отнася и за декоративни стъкла с топла боя или принт, при които от съществена важност е да не се компроментира цветово изображението/боята.

Заложете на стъкло clear vision ако красотатата и елегантността са приоритет за Вас.

 

 

SHOWER GUARD

 

Shower guard е устойчиво на замърсявания стъкло, създадено от американския гигант Guardian®. За разлика от множеството наподобяващи продукти, shower guard не е износващо се покритие на повърхността, а фабрична обработка на самия материал с доживотна гаранция от производителя. Инженерите на Guardian патентоват технология за третиране на порестата структура на стандартното стъкло с контролиран йонообмен. Резултатът е стъкло с повърхнина, абсолютно гладка на микроскопично ниво и съответно – недостъпна за варовика и химическите агенти.

Широко се прилага в характерни райони с т.нар. „твърда вода“. Разбира се, независимо от качеството на водата, душ зоната е пространство, подложено на ежедневните атаки на различни почистващи препарати. Залагайки на материал с гаранция за качество, решавате по елегантен и практичен начин този казус и може да се уверите сами, че стъклената преграда във Вашата баня ще съхрани красивата си визия дори след дългогодишна експлоатация.

Високите технологии не са само в смарт устройствата, които ползваме всеки ден – те вече са интегрирани в индустрията и се прилагат за усъвършенстване на конвенционалните строителни материали. Ако вярвате в устойчивото развитие и искате да инвестирате в интелигентно решение, доверете се на Guardian – и очаквате безкомпромисно качество в замяна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.