fbpx

Cart

Три тайни как да поддържате банята си чиста и свежа

Три тайни как да поддържате банята си чиста и свежа

by adminbacca |September 26, 2021 | Blogs

Банята винаги е свързана с чистота и свежест. Но ние използваме тази стая всеки ден и доста активно, особено ако банята е комбинирана. И всеки път искаме да се чувствате защитени от микроби и за това трябва редовно да почиствате и дезинфекцирате. Почистването отнема много време и банята има много кътчета, което я прави по -трудна. Има две причини, поради които банята приютява повече бактерии отколкото други зони в къщата. Има много влажни повърхности и високи температури. В новата ни статия ще ви покажем как да опростите почистването и ефективно да дезинфекцирате банята си без усилие. Първата тайна за чиста баня е ергономичността. Най -важното нещо в банята е ергономичността. Определя се в момента на планиране на подреждането на помещенията. Правилното подреждане на водопровод и мебели ще сведе до минимум броя на труднодостъпните ъгли. Препоръчваме да изберете окачени модели на пиедестали, шкафове и тоалетни чинии. Гладките мебелни фронтове, мивки и тоалетни с минималистични форми ще бъдат по -лесни за поддръжка.

Втората тайна са новите технологии. Мивките и тоалетните, покрити с гладък емайл не задържат мръсотия, върху тях е по -трудно да се образува воден камък или сапунена утайка и дори когато се появят, те ще бъдат лесно отстранени от повърхността. Акрилните вани, изработени от 100% отлит акрил имат повърхност, която предотвратява образуването на грозни ивици, ивици и петна. Тоалетна чиния трябва да бъде избрана с технология без джанти, така че необходимостта от почистване на труднодостъпни места, където се натрупват бактерии, просто не възниква. Антибактериална тоалетна седалка също ще помогне в борбата за чистота и хигиена, особено ако има технология за бързо освобождаване. Третата тайна е ефективната дезинфекция. Всички членове на семейството използват едни и същи предмети за баня, докосват същите повърхности, където остават бактерии. Най -често срещаните са дръжките и крановете на вратите, бутонът за измиване на тоалетната, душовата глава. Тези повърхности изискват редовно почистване. Най -ефективните средства за почистване ще бъдат формулировки, съдържащи алкохол. Продуктите, съдържащи водороден пероксид, хлор или пречистена сода, също ще работят.

почистващи препарати

Друго място за разпространение на бактериите е в кърпите. Правилното измиване е от съществено значение за тяхното дезинфекциране. По -добре да купувате текстил, който може да се пере на 60 градуса. Това гарантира тяхната чистота. Друг вариант е да замените традиционните кърпи от плат с хартиени кърпи за еднократна употреба. Ефективната вентилация ще помогне да се отървете от натрупването на бактерии на труднодостъпни и влажни места (в сапунени чинии, на чаши и гъби). За допълнителна вентилация се препоръчва да оставите вратата на банята открехната, особено след измиване на член на семейството или почистване. Редовното почистване на повърхностите може да помогне за намаляване разпространението на бактерии и вируси в банята. В идеалния случай това трябва да се прави след всяко използване на водопроводната инсталация.

За съвременните вани и душ кабини, гел почистващите препарати са по -подходящи. Те са “по -меки” в ефекта си върху повърхността, но ефективно се отърват от микробите. За труднодостъпни зони е по-добре да използвате дезинфекционни спрейове. Те ще ви позволят да приложите продукта, насочен на правилното място. Разтвор с капка течен сапун и белина е подходящ за стени и подове. Такъв състав ще дезинфекцира и ще даде блясък.

Дезинфекция на тоалетната

Тоалетната изисква повече внимание от другите водопроводни инсталации. В идеалния случай трябва да се почиства няколко пъти на ден. Висящите контейнери с антибактериално и избелващо средство могат да помогнат за това. През нощта можете да излеете малко дезинфектант в купата, да го разпределите по повърхността и да го оставите до сутринта. Най -добре е да избършете седалката след всяка употреба. За това можете да използвате антибактериални кърпички.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *