fbpx

Cart

Шест причини да си купите душ кабина

Душ кабина от Bacca

Шест причини да си купите душ кабина

by adminbacca |October 14, 2021 | Blogs

Днес все повече хора предпочитат да инсталират душове в баните си. И има няколко причини за това.

Спестяване на място

Ако пространството на вашата баня не е много голямо, тогава душ кабината значително ще го спести. Изборът на това оборудване обаче също трябва да бъде направен разумно, като се вземат предвид не само свободното пространство, но и височината и теглото на най -големия член на вашето семейство (не забравяйте за няколко сантиметра запас, когато избирате това оборудване) . Също така си струва да се има предвид, че в процеса на вземане на душ човек трябва да се наведе, което изисква още повече място.

Когато купувате квадратна (правоъгълна) душ кабина, спрете на размер най -малко 80 см от едната страна и същата от другата. В случай, че сепарето е кръгло, радиусът му трябва да бъде около 50 или 60 см. Ако банята го позволява, тогава няма да е излишно да инсталирате самата вана.

Сигурност

Всъщност, за разлика от банята, душът е най -безопасният от гледна точка на травматична ситуация. Първо, падането върху пластмаса не е толкова болезнено и опасно. Второ, не отделя вредни вещества. Трето, вратите на кабината са изработени от най -здравото закалено стъкло, което е много трудно да се счупи дори нарочно. Ако обаче това се случи, фрагментите ще се окажат гладки, без остри ъгли. Също така е много важно душовете да са гофрирани, за да се повишат характеристиките против приплъзване.

Звукоизолация

По правило стъклото е доста дебело – 6 мм, което осигурява високо ниво на звукоизолация. Любителите на пеенето под душа и членовете на техните семейства определено ще оценят това свойство на тези продукти (разбира се, ще бъде чуто, но шумът ще се окаже приглушен и ненатрапчив).

Различни функции

Всеки знае основното предназначение на душ кабините. Но освен това те могат да имат и други полезни функции. Съвременните модели често са оборудвани с радиостанции, които се чуват перфектно въпреки наливащата се вода. Има и сепарета с функция на звукова терапия и релаксация, когато вместо радио в тях се монтират плейъри със звуците на прибоя, шумоленето на листата, пеенето на птици и т.н. Много модели на водещи европейски производители са оборудвани с възможност за свързване на мобилен телефон със свободни ръце, което ще бъде оценено от бизнесмени и бизнесмени, които предпочитат да пестят време дори в такива случаи. Освен това можете да си купите душ кабина с вана, по -точно с парогенератор, който осигурява пространството си с пара (температурата му дори може да се регулира).

Подкрепа за здравето

Душовете дават възможност да се поддържа здравето на хората чрез допълнителни функции – инхалация или ароматерапия. Специален дозатор добавя ароматични масла към парата на малки капки, което прави възможно предотвратяването на настинки и дори лечение на хрема. Освен това някои кабини са оборудвани с лампи и инфрачервено излъчващо оборудване, което подобрява състоянието на кожата и я затопля. Също така някои многофункционални кабини осигуряват на своите потребители хидромасаж – обратно в изправено положение, отстрани, шия, рамене, гръб в седнало положение, както и общ масаж на тялото. Ако масажните струи във вашата душ кабина са въртящи се, можете да го смятате за идеален.

И накрая, ценителите на контрастен душ ще харесат устройства, които осигуряват десет секунди режими на студена и след това топла вода.

Разнообразие от конфигурации

Можете да поръчате пълен душ или ъглов душ, ако искате да спестите пари (и не винаги има смисъл да монтирате продукт в средата на банята). Ако е необходимо, можете да закупите матирани или цветни пластмасови врати, както и стъклени врати. Впоследствие можете да ги замените с други, ако старите са престанали да угодят или са станали неизползваеми. Части от различни производители са добре съчетани помежду си, така че няма да има проблеми с тяхното свързване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *