fbpx

Cart

Ъглови и асиметрични вани: каква е разликата?

Ъглови вани от Bacca

Ъглови и асиметрични вани: каква е разликата?

by adminbacca |September 26, 2021 | Blogs

 Доскоро правоъгълните вани бяха единственият избор за монтаж в банята на всеки дом. Те остават популярни и днес. Въпреки това, сред съвременните собственици на апартаменти и къщи, изборът стана много по -широк. Сега, не само за голяма, но и за малка баня можете да си купите вана с различна форма, например ъглова или асиметрична. Струва си да разберете дали има разлика между тези два вида вани.

Какво характеризира ъгловите и асиметричните вани?

Ъглова вана: има същата дължина и ширина на стените, например вани 135×135 cm, 150×150 cm, 170×170 cm и т.н. Асиметрична вана: има стени със различни ширини и дължини, например 140×75 cm, 150×90 cm, 170×80 cm, 170×90 cm и т.н. Монтажът в ъгъл е типичен за двата вида бани. Поради това често има объркване относно класификацията и подбора. Въпреки това ъгловият монтаж е типичен за повечето правоъгълни бани, ако не са от свободностоящи или монтирани на стена. Следователно, когато са разделени на видове по размер, ъгловите вани и асиметричните се различават.

Основните характеристики на ъгловите вани

Равни странични стени. Голям капацитет. Двойни модификации. Въпреки привидно малкия размер, например 135х135 см, ъгловата вана няма да спести място в банята. Като цяло ще бъде трудно да го поставите в стандартна баня. Такива вани са доста обемни, дори малките съдържат около 300 литра вода. Ваната 150х150 см може да побере двама души. За да направят това, производителите често правят две издатини в различни ъгли на купата под формата на облегалки. Такива модели трябва да бъдат избрани от собствениците на просторни бани, които обичат да предприемат водни процедури с максимален комфорт.

 

Асиметрична вана цена от Bacca

Основни характеристики на асиметричните вани

Различни дължини на страничните стени. Просторност на нивото на правоъгълни бани. Възможност за спестяване на място. Асиметричните вани са проектирани като модификация на традиционните модели, която е получила по -модерна форма. Те нямат ъгъл отпред. Тоест със стандартна дължина от 170 см, такава вана има ширина на страничната стена 90 см. Тази форма увеличава комфорта при използване на банята и ви позволява да оборудвате банята по -ергономично, отколкото в случай на правоъгълен модел …

Най -компактната асиметрична вана е с дължина 140 см и ширина 46 см. Такава вана няма да заема цяла стена, а ще бъде монтирана в ъгъл. Тя ще заема много по -малко място от ъгловата вана 140×140 см. В тази линия има и големи вани, например 180×96 см, които могат безопасно да се поставят по цяла стена, но в същото време такава купа определено ще отнеме по -малко пространство от правоъгълна вана 180х95 см.

Разлики между ъгловите и асиметричните вани

След като анализираме всичко по -горе, можем да подчертаем основните разлики между ъгловите и асиметричните бани: Ъгловите вани са луксозни и просторни. Проектиран за големи бани и най -удобните водни процедури. Асиметричните вани са компактни и с оригинална форма. Може да се монтира в най -малката баня. Спестява място повече от правоъгълна вана. Основната разлика между ъгловата вана и асиметричната вана е възможността да се монтира във всеки ъгъл. Асиметричните вани са проектирани да се монтират от определена (дясна или лява) страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *