fbpx

Cart

6 мита за акрилни вани

Вани купи от Bacca

6 мита за акрилни вани

by adminbacca |September 26, 2021 | Blogs

Всяка покупка ни поставя пред необходимостта да научим повече информация за закупения продукт. Това важи и за водопроводните инсталации. Когато купуват акрилна вана, най -често обръщат внимание на нейната форма, размер, цена, а също така изучават свойствата на материала, от който е направена. Акрилът се използва сравнително наскоро за производството на санитарен фаянс и все още има много непотвърдени слухове за него, които пораждат митове за свойствата на продуктите от него. Днес ще развенчаем шест от най -популярните митове за акрилни вани.

От какво са направени акрилните вани? Преди да разгледаме най -често срещаните погрешни схващания за свойствата на акрилните продукти, е необходимо да се определи точно кои вани наричаме акрилни и това зависи преди всичко от материала на производство.

Най -висококачествените вани са направени чрез технология за леене или екструдиране от сто процента акрил. Тъй като тяхната структура е еднокомпонентна, те са издръжливи и по-издръжливи. Цената им съответно е по -скъпа. Но по -дълъг експлоатационен живот с гаранция за запазване на оригиналната форма и привлекателен външен вид.

Бани с не толкова отлично качество – многослойни. Изработени са от фибростъкло, ABS пластмаса и акрилно покритие. По правило такива вани са евтини, но не се различават по издръжливост, поради което дори не са сертифицирани на европейския пазар.

Акрилни вани

Днес ще говорим за истински акрилни вани, направени по първия начин.

Първият мит – акрилът издава шум при събиране на вода.

Основният източник на шум при изтегляне на вода в банята е кранът. Само в първите секунди на набиране, когато струята удари дъното на ваната се чува звукът от нейното въздействие върху повърхността. След това влиза в вече наетия контейнер и този звук е същият за баня, направена от всякакъв материал. Що се отнася до първоначалния комплект, акрилът перфектно абсорбира звука, водата попада в него почти без шум.

Вторият мит – акрилната вана провисва под тежестта на човек.

Ваната, направена от 100% акрил, формован чрез инжектиране е много издръжлив сам по себе си. В долната част той е подсилен с допълнителен слой от фибростъкло или полиуретанов композит, което му придава още по -голяма твърдост и стабилност. При условие, че продуктът се използва правилно в съответствие с препоръките за употреба, възможността за провисване или счупване под тежестта на човек е невъзможна.

Третият мит – в случай на повреда, акрилна вана е трудна за ремонт.

Акрилът е уникален материал, който е изненадващо лесен за ремонт. Ето защо акрилните вани са толкова обичани от клиентите. Ако повредата на повърхността е малка, тогава е достатъчно просто да я почистите и полирате. За по -тежки повреди се използва течен акрил, който практически не оставя видими следи от ремонт.

Четвъртият мит – акрилната вана изисква специални грижи.

Много плътната молекулна структура на акрила не позволява на материала да абсорбира чужди вещества, което означава, че не натрупва мръсотия и ръжда. Гладка по повърхността за лесно почистване, изплакването с вода е достатъчно. За хигиенно почистване ще ви е необходим търговски течен препарат. Не използвайте продукти, съдържащи абразивни вещества и разтворители за измиване на акрилната вана.

Мит пет – водата се охлажда бързо в акрилна вана

Скоростта на охлаждане на водата в акрилна баня е 1 градус за 30 минути. Самият материал е способен да приеме температурата на околната среда, тоест такива продукти първоначално са „по -топли“ от, например, чугунени или стоманени аналози. Това свойство прави акрилните продукти много популярни за оборудването на спа комплекси и водни клиники.

Шестият мит – поради ниското тегло, акрилната вана е нестабилна.

Лекото тегло обикновено се дължи на предимствата на акрилните вани, тъй като това свойство ги прави лесни за транспортиране и инсталиране. Не трябва да се страхувате, че поради ниското тегло след монтажа продуктът ще се преобърне. Специалните рамки и крака придават на купата стабилност, като я фиксират в желаното положение и изключват възможността за клатене, накланяне или преобръщане.

Leave a Reply

Your email address will not be published.