fbpx

Cart

Blog Feature Left Sidebar

Какви аксесоари са необходими в банята: съвети за избор

by adminbacca |January 4, 2022 |11 Comments | Uncategorized |

Аксесоарите за баня помагат да обзаведете ежедневието си, но тяхната роля не се изчерпва само с това. Такива елементи също са създадени, за да допълнят интериора на банята, да го направят по-интересен и обемен. Ето защо на избора на аксесоари трябва да се обърне не по-малко внимание от избора на плочки или санитарен фаянс. Не сте сигурни откъде да започнете и какво да разгледате първо? Ние ще ви помогнем!

Аксесоари за баня
Видове аксесоари за баня и тяхната роля в стаята
Основните аксесоари за баня включват:

Чаша за четка за зъби.
Сапунерка или дозатор за течен сапун.
Държачи за кърпи.
Кукички за халати.
Четка за тоалетна (със стойка).
Поставка за тоалетна ролка.

В допълнение към този списък, производителите предлагат и рафтове за козметика, кошници за кърпи и мръсно бельо, огледала, кошчета за боклук, подглавници, дръжки за баня и други полезни неща в ежедневието.

купи аксесоари за баня
Аксесоари за баня – материали

Най-често аксесоарите за баня се изработват от:

Пластмаса
Стъкл
о
Керамика.
Метални, често хромирани.

Пластмасата е най-евтиният вариант, идеален за евтин ремонт. Краткотраен, но лек не се страхува от влага, но изглежда доста просто. Ако искате нещо стилно и надеждно, изберете други материали.
Стъклото е по-скъпо както на цена, така и на външен вид. Изглежда страхотно в модерен интериор. Основният недостатък са проблемите с чистотата. Засъхналите водни капчици са много забележими върху стъклото, така че ще трябва да почиствате тези аксесоари редовно, за да ги поддържате чисти.
Керамиката е класика, издръжлива, тежка, с плавни линии и красив дизайн. Качествената керамика изглежда солидна и е идеална за класически бани.

Неръждаемият метал с покритие или без покритие е здрав и издръжлив материал, отличен избор за модерни дизайни на бани.
Често производителите на аксесоари за баня комбинират няколко материала в своите продукти. Най-популярната комбинация в наши дни е метал и стъкло. Комбинацията от лъскава стомана и матирано стъкло изглежда особено красива. Като дозатора за течен сапун или държача за тоалетна четка. Такива неща са просто създадени за дизайн в стил лофт, минимализъм, индустриален.
Съвети за избор на аксесоари за баня
Независимо от какви материали избирате аксесоарите за баня, запомнете няколко правила, които да спазвате, когато купувате такива продукти.
Основният съвет е единството на цвят и дизайн. Ако закупите всички необходими аксесоари наведнъж, по-добре е да ги вземете в комплект. Много производители ги имат.

Ако комплектът, направен от производителя не ви подхожда, можете да закупите всички необходими елементи отделно. За да не се различават един от друг, по-добре е да изберете продукти от една и съща марка, в идеалния случай от една и съща колекция. Така получавате хармоничен ансамбъл, който ще изглежда като едно цяло. Но ако това не е възможно и трябва да избирате от различни производители, потърсете артикули в една и съща цветова схема и с най-близък дизайн.

Сапунени съдове

Сапунерките са кръгли и овални, със или без закрепване за стена. Изборът на форма и дизайн е въпрос на вкус. Основното изискване за такъв аксесоар е повдигнато дъно или плоско, но с малка вдлъбнатина, която ще събира останалата вода и ще предотврати залепването на сапуна.

Държачи за тоалетна хартия

Има отворени и затворени държачи за хартия. Първите се състоят от стенен монтаж и хоризонтална лента за фиксиране на ролката, вторите имат тяло, в което е разположена хартията.
Отвореният държач е по-удобен за използване и върху него можете да окачите ролка с всякаква форма и размер. Основното предимство на затворените модели е защитата на хартията от пръскане на вода, но не е много удобно да сменяте ролки в нея.

 

Душ кабина от BACCA

Как да изберем душ кабина?

by adminbacca |November 15, 2021 |0 Comments | Blogs |

Някои собственици на къщи и апартаменти се отърват от тежките и ръждясали вани, за да монтират на тяхно място модерна душ кабина. Днес на купувача се предлага богат избор от душ кабини. Те са отворени и затворени. Какво означава? Какъв вид душ кабина да изберете?

Душ кабина от Bacca

Отворените кабини обикновено се монтират плътно към стена, която вече има плочки. Много често такива кабини се монтират в самия ъгъл на банята, тъй като те служат като вид преграда, която работи на принципа на плъзгащите се врати. Затворените душ кабини са напълно уплътнени от пода до самия връх, тъй като хидромасажната система е разположена в тяхната равнина. Душ кабините имат два начина за закрепване към пода. Всичко зависи от условията на работа и местоположението. Ако живеете в частна къща и нямате съседи отдолу, тогава можете да инсталирате душ кабина без палет (отводняването се монтира директно в пода). В жилищни сгради този метод на закрепване не се използва, там са монтирани кабини с палет, което изключва възможно изтичане и наводняване на вашите съседи отдолу.

Всички палети могат да бъдат разделени на няколко вида:

 – акрил;

-мрамор;

– метални;

– фаянс

 Какъвто и да е вашият палет, той не трябва да изпуска вода към пода. Неговата задача е да поддържа телесното ви тегло, бързо да отстранява натрупаната вода в централната канализационна система, а също така да бъде просторна и компактна.

Кой е най-добрият палет? Както показва практиката, универсален палет просто не съществува, така че изберете сами. Ако вземете глинени палети, тогава тяхната структура е много крехка, така че бързо се спукват.

Метални – вдигат много шум при къпане, тъй като водните капки падат върху ютията и издават силни звуци.

Акрилните палети са най-модерният и практичен вид палети. Вратите към душ кабината се монтират в два вида:

 – плъзгащи се (такъв дизайн на вратата значително спестява пространство в банята и е полукръг);

– люлка (с един или два листа). Най-популярният тип врати за кабини са плъзгащите се врати, които се движат благодарение на специална ролка, монтирана в рамката. Материалът за такива подвижни врати е плексиглас (полупрозрачен полистирол) или закалено стъкло. Трябва да се има предвид фактът, че вратите от плексиглас бързо губят своя “лъскав” вид и стават скучни. Опитните консултанти в магазините съветват да купувате врати от непрозрачно стъкло като по-добър и издръжлив материал. Такова стъкло е много издръжливо, може лесно да се мие с модерни почистващи препарати и не губи блясъка си. Препоръчително е стъклото на вашата душ кабина да е не по-тънко от 4 мм, а плъзгащите се врати се движат лесно и безшумно върху висококачествени ролки, скрити в рамката на кабината. Вътре в кабината не трябва да има видими метални части, които могат да се окислят, ако попадне влага. Вътрешната повърхност не трябва да има издатини, остри ъгли и вдлъбнатини. Преди да закупите кабина, направете всички необходими измервания на стаята и едва след това изберете устройство. Кабината не трябва да е прекалено тясна за вас! Производствените фабрики ги правят сглобяеми, така че всички необходими секции да могат да се сглобят в банята и да не се изчислят погрешно с размера. За разлика от прекия си конкурент (вани), душ кабината има редица допълнителни функции и предимства. Модерните модели са оборудвани с масажни и душ кабини, хармонично осветление, радио и телефонни връзки. Водата се подава в различни режими на хидромасаж:

  • душ Шарко;
  • студен и горещ душ;
  • душ с променлив ъгъл на водоснабдяване и налягане;
  • кръгъл душ.                                                                                                                                          Основното нещо е правилната монтажна връзка и достатъчното налягане на водата във вашия апартамент. Всички характеристики на закупения продукт ще намерите в паспорта на устройството. Душ кабината значително намалява консумацията на консумирана вода, в сравнение с ваната е по-компактна и многофункционална.

Монтаж на душ кабина в банята

by adminbacca |November 15, 2021 |0 Comments | Blogs | , ,

Вашата баня е подходяща за монтаж на душ и душ гарнитура в почти всички случаи. Достатъчно е в нея да са монтирани вана (или душ кабина с тава) и смесител. Разбира се, душът няма да работи без смесител. Във всички останали случаи е възможен монтаж.

Душ Bacca

Основни характеристики на душ комплектите

Диаметър: Лейка с минимален диаметър, например 5 см не е добро решение. По-добре е да изберете модели от 8 см и повече.
Режими: ако обичате да стоите под струя вода под високо налягане или обратно под разпръснат поток, напомнящ лек летен дъжд, тогава трябва да закупите лейка с няколко режима.
По-добре е да изберете маркуча за свързване на лейката към смесителя с метална оплетка и защита срещу усукване.
Когато избирате държач за лейка, обърнете внимание на възможността за промяна на ъгъла на наклон, това ще направи използването на устройството по-удобно.
Закрепването на лентата за слушалки или отделен държач трябва да е надеждно. Трябва да избягвате продукти със закрепване към вендузи и др.
За по-голямо удобство можете да закупите бар с чиния за сапун и рафт, който вече е върху него. Това ще ви позволи да имате всичко необходимо за къпане под ръка.

Душ комплект
Поддръжка на душ оборудване

Основният враг на всички водопроводни инсталации е твърдата вода. Тя деактивира душ главите, смесителите и оставя неприятни варовикови отлагания по мивките, тоалетните и ваните. Ако знаете, че имате лоша вода, тогава трябва да предприемате редовни превантивни мерки, така че да поддържа красив външен вид. Следното може да помогне:

Самопочистващи се дюзи – когато едно леко докосване на пръст е достатъчно за почистване на дюзата от натрупаната вар.
Почиствайте повърхностите с меки почистващи препарати като сапун след всяка употреба, след което избършете с мека кърпа.
Периодично накисвайте лейката в разтвора на препарата за няколко минути, за да разтворите натрупаната вар.
Използване на средство против варовик, което се нанася директно върху работната част на лейката за разтваряне на отлаганията.
Изключването на почистване с абразивни средства, те ще повредят покритието и ще направят продукта не само непривлекателен, но и податлив на ръжда и корозия.

Душ комплект за вана

Душ комплект или душ система: кой е най-добрият избор за баня

by adminbacca |November 15, 2021 |0 Comments | Blogs | , ,

 Необходимостта от закупуване на душ глава възниква в две основни ситуации – когато старият душ не работи или когато е закупен нов смесител, но душ главата, която идва с него не ви подхожда. В новата ни статия ще разберем какви видове душове има, как да ги избираме правилно и как да се грижим за тях.

Душ глава, комплект, стойка, система: основните разлики

Всички знаем от детството, че за да вземете душ във ваната ви е необходима душ глава, която се свързва със смесителя. Сега има два вида такива смесители – с чучур (способност за изливане на вода във ваната) и без чучур. Първият тип има превключвател (дивертор), с който се променя режимът на подаване на вода. Вторият вид смесва само топла и студена вода и я подава под душа. От модерния асортимент от аксесоари за душ можете да изберете разнообразие от аксесоари за душ: душ глава, душ комплект, стойка за душ, душ система. Нека поговорим за тях по-подробно по-долу.

Душ главата е прост инструмент, който се свързва към смесителя с маркуч. Лейките са изработени от пластмаса, метал или комбинация от материали. Основният метод за закрепване при изпълнение на основната му функция е държач за стена. В този случай в състояние на съхранение може да се постави върху държача на миксера, ако има такъв. Лейката има от един до пет режима на водоснабдяване. Превключването им в зависимост от модела се осъществява по различни начини – въртящо се или бутонно. Цветовете са много разнообразни.

Душ комплектът включва освен главата за душ, метален прът с държач, който може да се мести нагоре и надолу, за да изберете удобна позиция. Устройството е прикрепено към стената с винтове. Основният материал за производството на пръта е сплав от метали. Традиционният цвят е хром. Но можете да намерите и бели или черни слушалки от някои производители.

Душ колоната има допълнителен L-образен накрайник в горната част, върху който е прикрепена глава за дъждовен душ, чийто диаметър надвишава конвенционалния ръчен душ и може да бъде от 25 до 45 см. Горният душ се предлага в квадратна, правоъгълна форма , кръгли или овални форми. Основната цел на такава лейка е да доставя вода с имитация на тропическа буря. Рядко някои производители добавят други режими към тропическите лейки.

Суш система

Душ системата включва не само бар, две душ глави (ръчна и горна), но и смесител за подаване и превключване на режимите на водоснабдяване. Кранът за душ система може да бъде:

  • Само душ (без чучур).
  • За душ и вана (с чучур).
  • Термостатичен (с настройка на температурата на водата).
  • Двоен или единичен лост.
Баня дрехи онлайн

Как да изберем мебели за баня

by adminbacca |October 21, 2021 |0 Comments | Blogs |
Що се отнася до обзавеждането, обикновено се представя обстановката на хола – спалня, хол, детска стая. Фразата „мебели за кухнята“ също се чува. Но банята в този контекст рядко се помни. “Какви мебели, това е баня!” Дори когато се опитвате да намерите статии в интернет как да изберете мебели за баня, ще прочетете няколко неясни текста, рекламиращи отделни марки. Ще се опитаме да запълним тази празнина и да опишем поне накратко какви възможности за обзавеждане за баня предлага пазарът и как да се ориентираме в предлаганото разнообразие.
И така, какво трябва да имате предвид при избора на мебели за баня? На първо място, вашите нужди. Задайте си няколко въпроса:
Колко смятате да съхранявате в банята запаси от хигиенна козметика, домакински химикали, аксесоари за баня?
В зависимост от това, колко е голямо помещението, може да сложите и по-голям шкаф, в който да подреждате кърпи, халати, дамски или мъжки пижами и дори бельо или домашни дрехи.
Какъв е най -добрият размер на огледалото за вас?
Искате ли да поддържате личните си хигиенни продукти и предмети (четки за зъби, туби с паста за зъби, аксесоари за бръснене и т.н.) видими или бихте предпочели да ги скриете?
Размерът и конфигурацията на банята позволяват ли използването на шкафове и моливи в пълен размер или ще трябва да се ограничите до един или два стенни шкафа?
Имате ли свободна стена в банята си, достатъчно голяма, за да побере тоалетна с работен плот и вграден умивалник?
Въз основа на тези въпроси трябва да изберете комплект за баня или да завършите обзавеждането от отделни елементи. Между другото, ще говорим за отделни елементи от обзавеждането за баня в първия раздел на нашата статия.
Какво е включено в обзавеждането за баня?
Времето на стандартните оформления е изчезнало завинаги, днес банята на всяка къща може да бъде коренно различна от другите.
Шкаф за умивалник
Умивалникът, подобно на умивалника с умивалник, може едновременно да играе ролята на шкаф за всякакви хигиенни дреболии, функцията на тоалетен рафт, където можете да поставите продукти за лична хигиена и освен това такива шкафове перфектно скриват водопроводна тръба от мивката. За малка стая тази опция е много удобна и ви позволява да използвате пространството възможно най -ефективно. Има и конвенционални шкафове за баня.
В просторна баня можете да инсталирате шкаф с обширен плот, в който мивката е изрязана. Тази повърхност обикновено функционира като тоалетка. В този дизайн понякога има шкафове без мивка, трябва да го купите отделно.
Има два основни типа пиедестали: подови, шарнирни. Освен това и двете версии могат да бъдат проектирани като ъглов пиедестал.
Ако разполагате с допълнително помещение до банята, то може да го превърнете и в гардеробна, в която да подредите дрехите си. Така влизайки или на излизане от банята всичко, което Ви е необходимо ще бъде на едно място, независимо дали ще Ви е необходима рокля за офиса, туника и клин за разходка или стилна блуза с пола за събитие на което сте поканена. Дълга вечерна рокля или къса дантелена рокля можете да избирате, веднага след като сте излезнала от банята. Перфектното предложение за Вас, в което ще имате възможност да влезнете като домакиня, а на излизане от банята да се превърнете в стилно облечена бизнес дама с официална рокля за вечеря или парти.
Шкафове за баня
Под една или друга форма тази мебел трябва да присъства във всяка баня. Всъщност споменатият вече шкаф за умивалник също е опция за шкаф за баня. Но сега ще разгледаме различни модификации на шкафове, които нямат странични функции.
Молив (или неговата модификация – полу -висок шкаф) за банята. Височината на моливника обикновено не е по -малка от човешкия ръст. Поради такива пропорции, моливът често има проблеми със стабилността. Някои модели са оборудвани със специални конзолни стойки за предотвратяване на случайно преобръщане.
Шкафът е вариация на тема скрин, но адаптиран към нуждите на аквазоната. Като правило той има ниска височина и често е оборудван с вградена кошница за мръсно пране.
За същата цел се използват шкафове в пълен размер. И по принцип те се различават от моливника само по ширина. Често голям шкаф за баня може да бъде интегриран с допълнителни аксесоари, например кошница за пране, предназначена за измиване, или дъска за гладене. Излишно е да казвам, че такива мебели изискват просторна баня за настаняване.
Стенните шкафове за баня са представени в голямо разнообразие от модели и модификации.
Стенният шкаф с огледало е класика. Възможността за компактно поставяне на гардероб, огледало и рафт за аксесоари в банята направи този елемент може би най -популярният от цялото моделно разнообразие от мебели за баня. Освен това огледалните шкафове с подсветка правят бръсненето или нанасянето на грим много по -лесно.
Ако размерите на банята ви позволяват, бихме ви препоръчали да закупите отделно огледало. Огледалото за баня определено е важна мебел. Тя се различава от обикновеното стайно огледало не само по дизайнерските нюанси, характерни за интериора на аквазоната.
Огледалата за баня трябва да имат едно важно качество – устойчивост на влага, затова за тяхното производство се използват специални лакове (покриват амалгамовия слой – огледален слой). Без това покритие върху огледалния слой бързо могат да се появят петна. Ето защо огледалата, предназначени за използване в мокри помещения, винаги са малко по -скъпи от обикновените.
По отношение на дизайнерските характеристики, огледалото за баня почти винаги има рамка, в която са интегрирани отворени и затворени рафтове и източници на светлина. Изключение правят специални увеличаващи огледала, които са малки и са фиксирани върху специална скоба, която им позволява да бъдат поставени по -близо до лицето.
Рафтове за баня
Рафтът трудно може да се класифицира като пълноценна мебел. Въпреки това, той също е важен елемент. Дори ако вашето огледало вече е оборудвано с рафт, специфичните дизайнерски характеристики на рафта за баня (например канали за четки за зъби и чаши) го правят незаменим.
Категорията на рафтовете може да включва и всички видове товари (мрежести джобове, които висят директно над ваната, предназначени за поставяне на бутилки шампоан и други аксесоари за баня). Такива аксесоари могат да бъдат прикрепени с помощта на хардуер или на специални пружинни подпори. Предимството на последния вариант е, че не е необходимо да пробивате стените.
За да се спести място, обикновено се използват ъглови рафтове. Като материали най -често се срещат комбинации от стъкло, пластмаса, метал.
Комплект мебели за баня
Отделно си струва да споменем комплекти мебели за банята. Определеният им плюс е общото стилистично решение.
Комплектите могат да включват голямо разнообразие от комплекти артикули, но всички те могат да бъдат разделени на две големи групи:
Комплект висящи аксесоари. Това задължително включва рафт за баня, висяща сапунена чиния, държачи за кърпи и тоалетна хартия, огледало, оборудвано с рафтове (или огледален шкаф за стена). Комплектът по избор може да включва товар, подложка против хлъзгане, седалка и завеса за баня.
Комплект за баня. Комплектът задължително включва шкаф с умивалник, огледало и поне един шкаф. Понякога гардероб и огледало се комбинират. Големите слушалки често включват всички видове приспособления, както големи, така и малки висящи елементи.
Също така, комплектът може да включва:
кош за пране (по избор, торба за пране);
чаша за изплакване на устата;
специален влагоустойчив контакт (включен в комплекта за слушалки, с подсветка).
Няколко практически съвета
Ако имате много малка баня, тогава може би ще ви помогне малък комплект, състоящ се от огледало с рафт и няколко държача на панти. Не си струва да затрупвате банята с допълнителни мебели, трябва да има достатъчно място за маневри.
Ако във вашата баня има място за умивалник, помислете за опцията „умивалник“ – комплект мивки, пиедестали и обикновено огледало. Умивалникът няма да заема повече място от самата мивка, но в същото време ще ви спести неприятностите при търсенето на място за други мебели. Ако допълните тази опция с малък стенен шкаф с огледална врата, можете да се възползвате максимално от пространството.
По принцип не е необходимо да се затрупва аквазоната, дори ако стаята го позволява. Но ако имате късмет и банята ви е наистина просторна, отдайте се на комфорт и вземете поне една моливница. Тогава не е нужно да молите семейството си да донесе кърпа или нова ролка тоалетна хартия – всичко ще бъде под ръка.
Лед осветление за баня

Осветление за баня: комфорт и безопасност

by adminbacca |October 19, 2021 |0 Comments | Blogs | , ,

Осветлението за баня трябва да отговаря на три основни изисквания: функционално, безопасно и практично. Поради високата влажност и постоянен конденз по повърхността на осветителните тела се налагат редица специфични изисквания към осветителните системи в баните. Тази статия ще обхване най -важните въпроси, които трябва да имате предвид при създаването на осветителна система за баня.

Тип осветление

Препоръчителното ниво на осветеност в баните е от 50 Lx, в действителност е доста малко, особено ако стените и подът в стаята са тъмни, поради което за малките стаи трябва да се стремите към индикатор от 100-150 Lx. Подробна методология за изчисляване на мощността на осветителната система е описана в тази статия. Най-често в баните се използват вградени и повърхностно монтирани лампи, както и LED ленти. Това е най -практичният и традиционен вариант, тъй като обикновено поради относително малкия размер на баните различните полилеи и висулки изглеждат неуместни и пречат.

Осветление за баня

Осветлението за баня

Трябва да бъде разделено на три групи:

Горно осветление – то трябва да осигурява достатъчно ниво на осветеност в цялата площ на помещението. Обикновено вградените осветителни тела се използват за бани, тъй като улесняват постигането на същото осветление. Традиционно инсталиран в къщи, построени преди 90-те години, повърхностно монтираното осветително тяло над вратата е неефективно и донякъде старомодно.

Когато е необходимо да се сведе до минимум височината, която окаченият таван “изяжда”, но височината на вдлъбнатото тяло на осветителното тяло се превръща в ограничаващ фактор, монтажът на горни, тънки вдлъбнати LED осветителни тела и LED панели е добър вариант. осветление за баня.

Средна (работеща) – необходима за осветяване на зоната близо до огледалото. Такова осветление обикновено са аплици или лампи, разположени отстрани или над огледалото, а често се използват и огледала с вградено осветление. Този вид осветление е необходимо за удобни хигиенни и козметични процедури. Светлината от такива лампи трябва да е достатъчно ярка, но в същото време да не заслепява. подсветка огледално осветление

Долно осветление – в повечето случаи то е декоративно, а не функционално. Такова осветление може да бъде под формата на лампи или LED ленти, вградени в пода или стената. За такива източници на светлина преди всичко се налагат изисквания за високо ниво на защита срещу вода или те трябва да работят от източник на напрежение 12V.

Душ системи - душ кабина от Bacca

Душови системи – модерна алтернатива на скъпа душ кабина

by adminbacca |October 14, 2021 |0 Comments | Blogs | , ,

Баните на българските апартаменти са доста скромни по площ и не винаги позволяват да се постави модерна душ кабина. В допълнение, голям брой различни съвременни функции и технологични материали правят този вид водопровод толкова скъп, че не всеки може да си позволи да направи такава покупка. Освен това не всеки е готов да започне цялостен ремонт в баните за цялостно преоборудване и да се отърве от банята, позната на всеки от детството. Във всички тези случаи инсталирането на душ система, която може да бъде и многофункционална, ще бъде отличен вариант за повишаване на нивото на комфорт и удобство при извършване на водни процедури.

Предимства на съвременните душ системи 

Компактност

Оборудването включва стойка с прикрепен към нея горен „тропически“ душ, свързващ маркуч, ръчен душ, който също обикновено се поставя върху специален държач на шината.

Лесно инсталиране

Обикновено за неговото изпълнение дори не се изисква участието на специалист, основните познания за свързване на водопровод са напълно достатъчни за монтаж.

Стилистично единство

Съвременните производители предлагат интересни опции в модерните дизайнерски концепции, които изглеждат елегантни и се превръщат в ефектна декорация за баня.

Функционалност

Оборудването на душ системата, в зависимост от модела, може да бъде доста широко, за разлика от обичайния душ, към който всички сме свикнали. Например немските производители предлагат няколко режима на водна струя – от твърд до обвиващ, с каскаден поток или масажен ефект.

Разнообразие от душ комплекти

Модели с термостат. Системите, оборудвани с това устройство, могат да поддържат зададената температура на водата чрез регулиране на дебита на топло и студено. Това значително намалява риска от удар от ледена или гореща струя. Тази опция е идеална за семейства с малки деца.

Панели за душ

Това е още по -усъвършенстван тип душ системи, оборудвани с хидромасажна система. Те са оборудвани със странични дюзи за вода. Инсталирането на такава система обаче ще изисква участието на специалисти поради специфичната водопроводна връзка.

Стелажи за душ

Този тип душ оборудване се монтира на пода. Не е подходящ за използване с вана, но може да се използва в душ кабина със стъклена врата или парапет.

Допълнително оборудване за стандартни системи

Традиционният душ комплект може да бъде допълнен с: Рафтове за аксесоари, смесител в допълнение към превключвателя за режим, поставка за регулиране на височината на ръчния душ.