fbpx

Blog Feature Left Sidebar

Свободно стоящи вани | baccabg.com

Акрилна вана: Защо да изберете акрил вместо друг материал?

by adminbacca |април 16, 2024 |1 Comments | Blogs | , ,

Безопасността е от съществено значение при проектирането на всяка баня, а изборът на вана е ключов фактор. Акрилните вани се открояват с редица предимства, които ги правят по-сигурен избор в сравнение с вани от други материали.

Ваната е един от уредите, който трябва да се използва внимателно, защото носи потенциален риск. Акрилната вана е решение, ако искате вана в банята си и тя да бъде достатъчно сигурна. Тяхната повърхност предпазва от подхлъзване и достатъчно добър избор ако търсите сигурност в тази посока. С няколко думи, нейното описание е: бляскава, гладка и приятна при контакт с кожата. Санитарният акрил е материал, който е устойчив на драскотини и удари, има добра дълготрайност и затова вече е все по-използваем за ваната.

Приятността при допир се засилва от факта, че това е термичен материал, т.е., дава усещане за топлина в контакт с тялото. Благодарение на белия си цвят, може да бъде съчетан с всякакъв тип санитарни уреди в банята. Като материал е податлив на дизайн и може да се създават интересни и вариативни форми. Затова могат да се намерят: акрилни вани със и без хидромасажни системи; акрилна свободно-стояща вана, кръгла акрилна вана, разнообразие от модели и форми.

Материалът е устойчив на корозия и е подходящ и за хидромасажни вани. Той не е порест материал и лесно може да се поддържа. Само с влажна кърпа и неутрален препарат и вода за изплакване. Много хигиеничен и абсорбиращ, предпазва хората откъм подхлъзване. Затова е много препоръчителен и се налага като стандарт във използването като материал за вана. Ако търсите сигурност и приятно усещане в банята и то чрез специалната услуга на ваната, то една стилна вана от акрил е вашето решение.

крилна вана с метална опора | baccabg.com

Вижте специалните предложения в уеб сайта baccabg.com

Тук ще можете да намерите голямо разнообразие от вани и душ кабини – акрилни вани, акрилни хидромасажни вани, душ кабини с две врати, овални душ кабини, луксозни душ кабини, парна душ кабина, паравани за вана, преградни стени за плъзгане, стъклени паравани и много други.

В заключение, акрилната вана представлява отличен избор за обзавеждане на вашата баня. Тя е лека и удобна, което я прави лесна за монтаж и ползване. Акрилните вани са издръжливи и устойчиви на удари и надрасквания, осигурявайки дълготрайност на продукта. Освен това, акрилът е материал с отлични топлоизолационни свойства, което позволява водата да остава топла по-дълго време. Тези вани също така са лесни за почистване и поддържане. Съчетавайки естетика, комфорт и практичност, акрилната вана е привлекателен избор за всеки, който търси функционалност и стил в своята баня.

Традиционната японска култура, преплетена в ДНК-то на съвременния интериор

by adminbacca |май 21, 2024 |0 Comments | Blogs

Нека поговорим за традиция. За мостовете между вековете и неуморно крачещият по тях в търсене на баланс между конвенционалност, оригиналност и иновативност съвременен стил. За неугасващата естетика на фунционалния дизайн във вечна служба на ползвателя и в единство със средата, в която се ражда, разцъфва и диша. Историята започва в страната на цветята сакура и изгряващото слънце, където изкуството да обуздаеш пространството се вдъхновява от
хармонията и елегантността на японските градини.

 

Традиционните плъзгащи стени, известни като “fusuma” и “shoji,” имат дълбоки корени в японската култура и архитектура. Тези стени са изработени от специални материали и са съчетание от функционалност, естетика и символика. Представляват плъзгащи пана, които позволяват бързо преустройство и промяна на интериора, създавайки различни конфигурации за нуждите на момента. Ефирните пълнежни листове пропускат светлината дифузно през стените, създавайки мека, интимна атмосфера. Използваните материали са подбрани да създават усещане за свързаност с природата. Това отразява традиционния японски подход към хармонията между вътрешното и външното пространство.

Fusuma (плъзгащите стени):

Залагасенаестествениматериаликатодърво, коетоосигурява стабилност на паното и позволява плъзгането му. За запълването на fusuma се използва картон, обработен с лак и залепен върху дървената рамка. Този картон често е бял и предоставя възможност за рисуване или прикрепяне на тънки хартиени пана с изобразени сцени или абстракции.

Shoji(плъзгащитепрегради):

Както и при fusuma, дървена рамка се използва за shoji, обикновено от кипарис или смърч. За запълването се използва специална тънка хартия, известна като “washi.” Washi е направена от влакна на мулберовото дърво или други растения и е изключително фина, позволявайки на светлината да преминава през преградата.

На края на 19-ти век, когато индустриализмът танцува своя тежък танц, японската естетика търси нова сцена да разцъфне. В една коренно различна атмосфера, Новият свят разпалва революция на стиловете. Стилистиката на черните ажурни стоманени прозорци е изкована под чуковете на масовото технологично производство и доминира фасадите на тухлените здания и фабриките.

Прозорците и вратите, просечени от така характерните черни решетъчни рамки, придават специфичен чар и усещане за модерна грация, а естествената светлина се влива в пространствата през тънки стъклени панели.

Лофтовете в Ню Йорк, студиата в Лондон, автентичните производствени и обществени сгради стават сцената, на които се танцува индустриалният балет. Желязо и стъкло се преплитат, Crittall стилът излиза на сцената, принасяйки със себе си този неповторим нов дух на времето. Под
музиката на машините пристъпва новата ера, сливаща традиция с модерни иновации.

Стоманата е архитектурен герой. Прозорците са с колосални размери и обливат с естествена светлина грандиозните вътрешни пространства с отворен план. Сградите придобиват индустриален авангард, а стилът става легендарен.

Нова сцена за този неуморен танц е съвременния минималистичен дизайн – наследник на изминалите епохи и възродител онази японска чистота и елегантност, която свързва пространствата и играе с контрастите. Стъкло и метал, светлина и сянка, плът и ефир – симбиозата
между крайностите вдъхва виталност на дизайна.

Ако в миналото стоманата е безспорният протагонист, в наше време стъклото се преборва за главната роля. Рисовият картон от японските традиционни къщи е заменен с богатата палитра от различни видове закалено стъкло.

Дизайнът не обича думите – предпочита да говори през формите и светлината. Минимализмът е изкуство на опростяване, извличане на есенцията и отстраняване на излишното. Израз на хармонията между функционалност и естетика, където всяка линия, цвят и форма имат своето значение. Този стил не украсява, а създава атмосфера на сдържана красота и баланс докато превръща интериора в сцена, на която всеки детайл е част от архитектурния спектакъл.

стилна душ кабина | baccabg.com

Практични решения за голяма баня: Как да я подредим удобно

by adminbacca |май 14, 2024 |0 Comments | Blogs | , ,

Банята е много повече от място за хигиена. Тя е оазис на спокойствието, където можем да се отпуснем и да се заредим с енергия за деня. За да се радваме напълно на това пространство, е важно да го проектираме така, че да съчетава функционалност и красота.

Функционалност на първо място

На първо място, тя трябва да осигурява комфорт по време на хигиенни дейности. Ето защо трябва да се съобразим внимателно с размера на оборудването и адаптирането му към нуждите на членовете на домакинството, както и с подходящото осветление, необходимо за бръснене и гримиране. Ако разполагаме с голяма баня, аранжиментите могат да бъдат разнообразни и да предлагат много възможности. Можем да направим зона, предназначена за релакс или дори мокро помещение. По този начин банята не само ще се превърне в място, където хората се наслаждават на почивка, но и ще радва с дизайна си.

Проектиране на голяма баня

По-голямото пространство ни насърчава да експериментираме с неговия декор и изглежда по-лесно за завършване от по-малка стая. Донякъде е вярно, но трябва да бъдем предпазливи. Стилът на една голяма баня трябва да е съобразен с декора на другите стаи в дома ни. Ако целият апартамент или къща е с модерен дизайн, изборът на рустикален стил за банята няма да е подходящ.

При подреждането на по-голяма стая може да попаднем в капан. Въпреки че има много място, трябва да внимаваме да не поставим твърде много оборудване и декорации там. Дори и с просторна баня може да се окаже, че декорът е претоварен и завладяващ. Струва си да се запази просторът, който предлага по-голямата баня.

Голямата модерна баня се отличава с нежно разделяне на пространството на полезни зони. Поставянето на стени се избягва, вместо това можем да изберем промяна на шарката на плочките или поставяне на лист стъкло.

Създайте мечтана баня

Първото нещо, за което трябва да помислим, е проектът. Без него няма да можем да използваме напълно потенциала на интериора. Планът за действие е основен. И така, какво трябва да включва такъв проект? Първо, трябва да вземем размерите на банята и да я начертаем на лист хартия или в компютърна програма, след което можем да добавим последващи елементи. Чертежът започва с обозначаване на използваеми площи. Трябва да има тоалетна зона, с тоалетна чиния и мивка.

Душ пространство | baccabg.com

Втората зона е зоната за къпане. На този етап можем да уточним дали желаем да имаме голяма баня с вана и душ кабина или ще пасне само душ кабина или вана. Ако все още ни остава достатъчно място, можем да помислим за създаване на зона за релакс.
След като имаме основния санитарен фаянс на плана, можем да видим колко място остава за мебелите за баня. Веднага можем да го нарисуваме на местата, където искаме да ги поставим. С просторните бани можем да разчупим обичайния модел и не е нужно да се ограничаваме до обикновените рафтове за баня. Добро предложение е мебелите за баня по поръчка да заемат цялата стена. Този вид система може да осигури много рафтове и шкафове, така че да не се налага да поставяме други мебели за съхранение в банята.

Друга стъпка при създаването на такъв проект ще бъде уточняването какви довършителни материали ще се използват за пода и стените. Повечето хора все още избират керамични плочки, но водоустойчивите тапети или екзотичното дърво също работят добре. Когато планираме декора, трябва веднага да помислим и за осветлението. Голяма баня с прозорец ще осигури изобилие от естествена светлина през деня. Въпреки това зоната около огледалото над мивката трябва да бъде допълнително осветена. Освен това финото и релаксиращо осветление ще бъде полезно в зоната за релакс. Топлите прожектори ще позволят по-бърза регенерация.

Санитарен фаянс в голяма баня

Голямата баня ни насърчава да експериментираме малко повече. Това важи и за дистрибуцията на съответните санитарни изделия. До стената можем да поставим вана или душ кабина, а до друга стена – умивалник. Ако обаче банята е много голяма, може да се окаже, че ни остава твърде много свободно пространство в центъра. Ако банята е с площ над 10 кв.м, можем да я разглеждаме като мокро помещение.

Когато става въпрос за мокро помещение, към неговото проектиране се подхожда по различен начин, отколкото при обикновена баня. В допълнение към основното оборудване и мебели за баня, може да има място за шезлонг или големи растения. Резултатът ще бъде по-добър, ако банята има прозорец с хубава гледка. Ако е голяма таванска баня, бихме могли да използваме и потенциала на прозореца.

Когато става въпрос за мокри помещения, санитарният фаянс може да бъде поставен във фокусна точка. Красивата вана ще бъде истински акцент. Може да бъде поставена самостоятелно в центъра или да я отделим със стена от стилна душ кабина. Тук няма да има строго разделение на зони, но ако планираме добре разпределението на оборудването, банята може да изглежда още по-голяма.

Душ кабина и параван за баня | baccabg.com

Голяма баня с вана и душ кабина – няма място за дилеми

Голямата баня предоставя свобода за творчество и възможност за съчетаване на различни елементи, които отговарят на нашите нужди и предпочитания. Ваната и душ кабината са две от основните компоненти, които могат да съществуват заедно в една просторна баня. И вместо да се притеснявате за избора между тях, можете да насладите на двете и да създадете идеалната комбинация.

Akrilni vani | baccabg.com

Вана

Ваната е символ на релаксация и уют. Това е място, където можем да се отдадем на пълна релаксация. Ваните са на разположение в различни размери и стилове, което ни позволява да изберем тази, която най-добре отговаря на нашите предпочитания. От класическите фристенд вани до вградените вани с модерни и изчистени линии, възможностите са безкрайни. Тя може да бъде оборудвана с хидромасажни или въздушни дюзи, които добавят допълнително изживяване от ваната.

Душ кабина тип хармоника | baccabg.com

Душ кабина

Душ кабината, от своя страна, предлага практичност и функционалност. Тя е идеалното решение за бързото сутрешно освежаване или за хората, предпочитащи душа пред ваната. Модерните душ кабини са оборудвани с различни функции и опции. Душовите панели предлагат разнообразие от водни струи и режими, които могат да се адаптират според нашите предпочитания. Термостатичните смесители гарантират стабилна температура на водата и предпазват от внезапни промени. И не забравяйте LED осветлението, което може да създаде специално атмосфера и да добави допълнителна наситеност във вашата баня.

Какво ще кажете за цветовете и материалите?

Независимо каква стая подреждаме, трябва да помним, че изборът на цветове оказва огромно влияние върху начина, по който възприемаме мястото. Когато става въпрос за големи бани, не е нужно да се притесняваме за цветовете, които могат оптически да намалят пространството. Това означава, че можем да заложим както на светли, така и на по-тъмни нюанси. Освен това имаме много възможности, когато става въпрос за довършителни материали. Гладките, шарени и текстурирани плочки ще работят добре, а матовите и лъскавите модели също ще изглеждат страхотно.
След като използваемите площи са планирани, можем да измислим начина за финото им разделяне. Тук могат да помогнат различни довършителни материали. Например в зоната за отдих дървото може да бъде доминиращият материал, придавайки на интериора усещане за уют. От друга страна, около зоната за къпане могат да се поставят каменни или керамични плочки.

Магията на аксесоарите в голяма баня

Ако не бяха аксесоарите, големият и просторен интериор можеше да изглежда студен и празен. Именно декорациите придават уникален характер на аранжировката. Препоръчително е да не избирате много силни цветове за пода и стените, аксесоарите трябва да имат по-ясен цветови акцент. Яркият цвят ще добави енергия и свежест в банята. Цветните акценти могат да бъдат под формата на свещи, вази, фигурки, саксии и кърпи или килим в зоната за релакс. Така че има от какво да избирате. Аксесоарите имат това предимство, че в бъдеще, когато членовете на домакинството желаят да сменят декора, няма да се налага да извършват сериозен ремонт. Всичко, което трябва да направят, е да сменят декорациите; различен цвят или модел незабавно ще направи банята да изглежда напълно променена.

Важно

В заключение, голямата баня с вана и душ кабина предоставя ни най-доброто от два свята. Това ни дава възможност да се насладим на релаксиращи моменти във ваната и същевременно да се възползваме от функционалността на душ кабината. Отличната комбинация от комфорт, практичност и стил прави тази опция безспорен избор за големите бани. Не трябва да има място за дилеми, когато можем да си позволим най-доброто от двата свята в нашата собствена спокойна и функционална баня.

Парна душ кабина | baccabg.com

Душ кабини: Практично решение за модерния дом

by adminbacca |май 13, 2024 |0 Comments | Blogs

Увод

В днешно време модерната душ кабина е станала неотменима част от съвременния дизайн на банята. Тя съчетава функционалност, дизайн и комфорт в едно, предлагайки ни уникално изживяване по време на душ. През 2024 година се очаква да видим нови тенденции в света на душ кабините, които ще определят модерния стил и ще отговарят на нашите нужди и предпочитания. В тази статия ще разгледаме защо душ кабината е изборът на мнозина за модерна баня и ще се запознаем с някои от най-новите тенденции и иновации в дизайна на душ кабините.

Модерни душ кабини през 2024 г

Модерният стил се свързва с простота. Важното е минимализмът и премахването на много шарки и богата орнаментика. Красотата на модерния стил се крие в неговата простота и скромна елегантност. От известно време наблюдаваме, че готовите душ кабини с корито остават в миналото. Те са масивни и дебели и  не подхождат на модерен стил.

В наши дни хората предпочитат индивидуалния стил и съчетаването на душ кабината с банята. Модерните душ кабини се отличават със стилни стъклени стени. Често имат много плоска тава или никаква. Душовете в кабината са леки и фини. Това е минимализъм в най-чистата му форма. Тези видове душове са не само удобни и практични, но и стилни. Избирайки такова решение, вие получавате нестандартна декорация за баня, която ще подчертае нейния стил.

Модерна баня – защо душ кабина?

В модерния стил пространството се цени, което може да се види в дизайните на известни дизайнери. Желанието за оптично увеличаване на банята е една от причините повечето хора да инвестират в добра душ кабина. Заема много по-малко място от вана, така че се вписва идеално в модерен интериор. След това печелите много пространство, което може да се използва за поставяне на стелаж или шкаф. Интересна идея е да създадете оригинална декорация на стена, например от шестоъгълни плочки. Не забравяйте за пестенето на вода. Къпането във вана изисква много повече вода. С душ ще видите, че сметките ви за вода са много по-ниски.

Модерните душ кабини са тези без корито или с много тънко

Иновативните кабина насърчава инсталирането на линеен дренаж. Тогава в душа няма корито, а на негово място са подови плочки. Баня с такава кабина изглежда лека и по-изтънчена и следователно още по-елегантна. Душ без корито е много стилен вариант, но предполага основен ремонт, инсталация, чучур и др.

Един добър душ комплект ще допълни кабината

След като изберете качествена душ кабина с подходящо душ корито, следва избор на душ комплект. Помислете за геометрични и прости форми. Най-добрият вариант е комплект за скрит монтаж, който е по-малко видим и минималистичен. По-лесно се поддържа чист и се вписва идеално в модерни бани.

Какво ще кажем за феновете на ваните?

Най-често членовете на домакинството се разделят на любители на ваната и тези, които предпочитат душ. Ако банята е голяма, можете да се опитате да имате както вана, така и душ кабина. В повечето случаи обаче пространството е малко ограничено. Тук идва параванът за вана. Той може лесно да се монтира на всяка вана. Благодарение на него ще можете да се отпуснете в релаксираща вана или да се насладите на бърз душ. Всички ще бъдат щастливи.

Заключение

Модерните душ кабини представляват съчетание от функционалност, дизайн и комфорт, което ги прави предпочитан избор за мнозина. Те предлагат практичност, като използват пространството на банята ефективно и същевременно създават уютна и модерна обстановка. Една от най-забележителните тенденции през 2024 година е  душ кабини без корито или с много тънко корито, което придава изключителна естетика на банята. Тези кабини предлагат не само визуална привлекателност, но и улесняват почистването и поддържането на хигиената. Освен това, модерните душ кабини са оборудвани с иновативни функции като душ панели с различни настройки за водни струи, термостатични смесители и LED осветление, което създава специално настроение. Всичко това ни позволява да се насладим на релаксиращ и комфортен душ, който отговаря на нашите индивидуални предпочитания и създава модерна и функционална баня.

 

Модерно огледало за баня | baccabg.com

Огледала за баня: Стилен акцент и функционална необходимост

by adminbacca |април 15, 2024 |0 Comments | Blogs |

В забързаното ни ежедневие банята често се превръща в оазис на спокойствие и релакс. С прекарването на повече време у дома, много хора търсят начини да превърнат това помещение в истински СПА център.

Не е нужно да правите скъп и отнемащ време ремонт, за да постигнете желаната атмосфера. Дори малки промени могат да освежат банята ви и да ви накарат да се чувствате по-добре.

Огледало за баня: Не просто функционалност, а стилен акцент

Огледалото е неизменна част от всяка баня, но то е много повече от просто функционален елемент. То може да се превърне в истински акцент в интериора, подчертавайки вашия стил и предпочитания.

В по-големите бани можете да окачите огледала на няколко места. Голямо огледало срещу голям прозорец може да осигури приятна гледка навън или да накара пространството да изглежда по-просторно, отколкото е.

Използване на LED огледала за баня

Какво ще стане, ако можете да комбинирате огледала с осветление, така че едно тяло да изпълнява и двете функции? И ако резултатите също изглеждат добри, тогава можете да имате баня, която изглежда луксозна, без да се налага да разбивате парите. Тук идват LED огледалата. Както подсказва името, те включват LED светлини в самото огледало.

LED огледалата имат няколко предимства пред традиционните огледала плюс комбинация от горни осветителни тела. LED светлините са по-енергийно ефективни (обикновено издържат 50 000 часа!) в сравнение с по-старите крушки. Не е нужно да се притеснявате за смяната на крушките в продължение на десет години или повече. Тъй като светлините са разпределени около огледалото, то елиминира силните сенки отгоре, което улеснява проверката на косата и грима ви, преди да излезете.

LED огледалата комбинират работно и околно осветление в едно, което означава, че не се нуждаете от множество светлини, особено в малка баня. Ако имате по-малка баня или тоалетна за гости, едно голямо LED огледало може да замени горното осветително тяло и таванните светлини. Съвременните LED огледала се предлагат и с функции като обезпотяване, сензори за движение или околна светлина, възможност за затъмняване и промяна на температурата на светлината и др.

Огледала с подсветка и осветление

Можете да закупите LED огледала в един от двата стила – огледала с подсветка и огледала с предно осветление. Най-добрият избор за баня зависи от няколко фактора като място за окачване, бюджет и естетика.

LED огледало с подсветка | baccabg.com

Огледала с подсветка

Огледалото със задно осветяване използва LED светлини, монтирани зад огледалото, създавайки фин ефект, който въпреки това е достатъчен за лично оформяне на тоалетната. Огледалата с подсветка изглеждат прекрасно и създават усещане за лукс дори в малки бани. Огледалата с подсветка се предлагат както в рамки, така и без рамки, както и в няколко форми, включително кръгли, овални, квадратни и т.н.

Използването на огледало с подсветка в рамка прави впечатление и се превръща във фокусна точка на банята. Вариантът без рамка е по-подходящ за минималистичен или модерен/индустриален стил на баня. Квадратните или правоъгълните огледала с подсветка изглеждат страхотно в баня с геометрични плочки. Но ако искате по-мека или по-релаксираща атмосфера, тогава кръгло или овално огледало ще бъде подходящо.

Огледала с предно осветление

Този тип огледало използва LED светлини, вградени в предната част на огледалата, за да осигурят осветление. Тук отново можете да получите опции с рамка или без рамка, въпреки че последната е по-популярна, тъй като подхожда на повечето стилове на дизайн на баня.

Осветените огледала със светодиоди отпред са по-лесни за инсталиране от опциите със задно осветяване, особено ако имате нужда от голямо огледало за вашето пространство. Тъй като огледалата със задно осветяване използват светлини, които са инсталирани зад огледалото, преместването на едно след инсталирането може да бъде доста неприятно. Ако искате две или повече огледала с подсветка на различни места, цената на професионалната инсталация може да се увеличи. Огледалата с LED светлини отпред са много по-лесни за инсталиране, преместване или премахване изцяло.

Освен това не е необходимо тези огледала да висят на стена. Например, можете да получите по-малки огледала за грим с LED светлини, които стоят на плота. Някои дори са сгъваеми, така че можете да ги преместите навсякъде, където имате нужда от огледалото. Огледалата с подсветка трябва да висят на стена, тъй като светлините трябва да бъдат монтирани зад тях.

Важно

Предимствата на LED огледалата надхвърлят визуалната им привлекателност. Чрез включването на LED огледало във вашия интериор на банята, можете да издигнете общия вид и усещане на пространството, превръщайки го в оазис, наподобяващ спа център, в който ще се радвате да прекарвате време.

Джакузи цена и монтаж | baccabg.com

Как да изберем джакузи с добро съотношение цена-качество

by adminbacca |април 14, 2024 |0 Comments | Blogs | , ,

Мечтаете за релаксираща вана с хидромасаж в дома си? Ето как да изберете перфектното джакузи!

Всички сме си мечтали за луксозна баня с вана, която ни масажира и ни отпуска. Днес хидромасажните вани, или джакузита, са по-достъпни от всякога, но изборът на подходящия модел може да бъде труден.

Пазарът е наситен с предложения – от евтини китайски вани до луксозни модели на цената на кола. Не се подлъгвайте само по ниската цена! При покупка на джакузи е важно да се фокусирате върху: качество на изработка, функции, гаранция, цена и производител.

Джакузита като клас са “родени” в Германия. Следователно немските производители се считат за иноватори в този пазарен сектор. Производителите на джакузи във всяка страна първоначално са взели немски чертежи за своето производство, развивайки темата по свой собствен начин.

Джакузи онлайн цена | baccabg.com

От какво са направени хидромасажните вани?

За направата на вани се използват различни материали. Тук разглеждаме няколко характеристики, които могат да определят избора ви.

• Цена. Колкото по-висока е цената, толкова по-добър е материалът, използван за направата на ваната.
• Трайност на материала.
• Тактилни усещания при избора на вана и нейния външен вид.

Цена за вана с хидромасаж

Ваните с най-ниска цена са изработени от пластмаса. Недостатъците им са крехкостта, твърдата вода, светлината, температурните промени при къпане и т.н., влияят негативно върху тях. Ваната може да потъмнее и на повърхността да се появят драскотини.

По-скъп вариант са ваните от фибростъкло. В сравнение с конвенционалната пластмаса, тази опция е много по-трайна. Ваните от фибростъкло могат да бъдат направени в различни цветове, което дава свобода на въображението на купувача.

Можете да намерите в продажба вани от чугун. Те са много по-тежки от други подобни вани, това е основният им недостатък. В допълнение, чугунните вани често отстъпват по отношение на завършеност, тъй като правенето на дупки в чугун е по-трудно, отколкото при други материали. Към това се добавят и проблемите с доставката на ваната до обекта и нейното инсталиране.

Акрилните вани са най-популярни поради следните предимства:

• Повърхността е устойчива на екстремни температури
• Дезинфекцират се лесно
• Въздействието на агресивни вещества минимално разваля ваната
• Много е трудно да се надраска повърхността
• Дълъг експлоатационен живот и отличен външен вид

Има ли значение размерът на ваната?

Вероятно статията ни трябваше да започне от този момент. В живота хората, които мислят за закупуване на вана, са последните, които обръщат внимание на размерите на ваната. Но преди всичко се подготвя стая за баня ( баня или сауна в апартамент, стая в спа център) и след това започва да се избира вана.

В резултат на това възникват много проблеми както с възможността за инсталиране на ваната в стаята, избрана и подготвена за монтиране на ваната, тъй като тя се оказва твърде малка за нея, така и с доставката на ваната до местоназначението (тесни врати, малък асансьор и т.н.)

Собственикът на ваната трябва да положи много усилия и пари, за да реши този проблем, което понякога дори води до необходимост от закупуване на копие, което не отговаря на всички експлоатационни характеристики, но е подходящо по размер. Ето защо е по-правилно, разбира се, да изберете предварително модел, който е подходящ по всички параметри и след това да подготвите помещение за нея.

Съвети и обратна връзка

Преди да закупите вана, опитайте се да изслушате всички съвети, които ви се дават относно закупуването и инсталирането на вана, както и да проучите информацията в интернет. Капаните, които могат да се срещнат при закупуване на хидромасажна вана, можете лесно да заобиколите, ако внимателно прочетете цялата налична информация.

Особено си струва да се обърне внимание на начините на инсталирането на джакузи, въпроси за по-нататъшна поддръжка, възможни “плитчини” на производителите и отзиви на клиенти за тях. Също така е полезно да знаете какво мислят хората за евтините вани, как работят и как се чувстват при използването на такива вани.

джакузи от реномиран производител | baccabg.com

Гаранционно обслужване за джакузита

Преди да купите вана, трябва да прочетете много внимателно договора – и особено да обърнете внимание на параграфа, който се отнася до гаранционно обслужване и ремонт. Джакузитата са сложен механизъм и най-вероятно след известно време той ще се нуждае от превантивна поддръжка, включително подмяна на важни части – въздушната помпа и т.н.

Попитайте по време на покупката и от продавача кога вашата вана ще се нуждае от профилактика и какъв е типичният ресурс за средна вана (брой човекочасове, денивелация на час и т.н.). Ако не отговорите на тези въпроси, преди да закупите вана, може да ви направи неприятни изненади по време на употреба.

Ремонт на вани с хидромасаж

Вашата вана може да се нуждае от ремонт, ако редовно нарушавате правилата за използване на ваната. За съжаление ремонтът на банята често си струва. Ето защо е най-добре да прочетете инструкциите предварително и по време на покупката да се уверите, че продавачът ги опакова заедно със стоките. След като прочетете инструкциите, ще знаете точно какви характеристики има банята и ще избегнете неприятни изненади, например потъмняване на повърхността на банята, драскотини или надрасквания поради използването на соли и масла или други добавки за къпане по време на работа.

В инструкциите можете да намерите и информация за параметрите на електроцентралата, размери, тегло, консумация на енергия.

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да изберете точно ваната, която напълно отговаря на вашите нужди. И след като получихте много удоволствие от използването на собствената си вана, без съмнение ще посъветвате колегите и приятелите си да си купят подобна. Ние вярваме, че Джакузито е пътят към красотата, здравето и енергичното настроение за целия ден.

Заключение

Изборът на перфектното джакузи може да бъде вълнуващо преживяване, но и трудна задача. Не се подлъгвайте само по ниската цена и красивия дизайн! Обърнете внимание на качеството на изработката, функциите, гаранцията, цената и производителя.

Посетете сайта – baccabg.com и разгледайте различни модели, прочетете онлайн ревюта и се посъветвайте с истински професионалисти. С правилния избор джакузито може да се превърне в любимото ви място за релакс в дома ви!

Нека хидромасажът ви донесе истинско удоволствие и незабравими моменти на релакс!

Съвременни вани: Как да направите вашата баня уютна

by adminbacca |март 26, 2024 |0 Comments | Blogs | , ,
Независимо дали ремонтирате или изграждате баня, решението за ваната е от съществено значение. Не само трябва да се съобразите с множеството стилове, но и с важни практични аспекти, като размер, ВиК и достъпност.

Видът на материала за ваната може да повлияе на стила и бюджета на проекта. Ваната, плочките, боята, настилката и осветлението трябва да се синхронизират за релаксираща атмосфера. Така че, преди да изберете своята вана, вземете предвид вашите нужди и спецификите на вашия дом.

 

Какъв тип вана е подходяща

Има съвременни вани, които отговарят на всяка нужда, от класиката на миналото до изчистения съвременен дизайн. Ето видовете вани, които трябва да имате предвид, включително стилове на монтаж, допълнителни функции и материали.

Вградени вани

Вградените вани са предпочитани в домове, където пространството е от най-голямо значение. Понякога се добавят в ниша при ремонт на съществуващи бани или могат да бъдат част от ново разширение или дизайн на допълнителна, по-малка баня.

Този тип вани са зазидани от три страни. Те могат да бъдат комбинирани с душ, който може да се монтира централно или в двата края.

Въпреки че често се разглежда като семпло, но достъпно решение, нишата предоставя достатъчно възможности за стенна облицовка с плочки или панели, които да добавят нотка лукс. Баните с ниша рядко са големи, тъй като стандартната дължина е 150 см. Ако е необходима по-малка вана за съществуваща ниша, те, за щастие, не са трудни за намиране.

Комбиниране на вана и душ

Това е друг често срещан избор, особено за бани, твърде малки за отделна вана и душ. Комбинацията от вана и душ може да включва завеса за душ или стъклени врати. Монтирането на душ над вана в ниша е обичайна практика, но комбинацията от вана и душ може да бъде по-удобна, спестяваща място и по-лесна за инсталиране.

Друг тип комбинация от вана и душ предлага вана, параван от прозрачно безопасно стъкло и стенен панел. Всички лавици и хавлийници често са с акцент в хром или никел. В повечето случаи душ слушалката, както и смесителят, ще трябва да бъдат закупени отделно.

Свободностоящи вани

Свободностоящите вани са най-старият дизайн, датиращи от времето, когато металните и порцелановите вани все още са били често използвани. През последните години свободностоящите вани се възраждат и сега се нареждат сред най-популярните стилове.

Подобно на повечето модерни вани, днешните свободностоящи вани обикновено използват силна комбинация от акрил и фибростъкло (въпреки че все още се предлагат медни и чугунени варианти). Повечето свободностоящи вани могат да бъдат намерени в елегантни, заоблени стилове.

Свободностоящите вани са семпли, но обикновено не включват извод за смесител. Поради тази причина инсталирането на водоснабдяване и отходна канализация ще изисква внимателно обмисляне и планиране, за да се поддържа чист външен вид.

Вана с крачета

Смята се, че ваната с крачета датира от Холандия през XVIII век и че нейните богато украсени крака са вдъхновени от мотиви на китайски дракон. Тези вани отдавна са любими в класическите теми за бани, където се използват за впечатляващи централни елементи.

Много съвременни вани с крачета са акрилни, но по времето, когато този стил вана се е радвал на най-голяма популярност – края на XIX век, те са били направени от чугун, покрит с емайл. Чугунът има свойството да поддържа  температурата на водата след като се затопли, а ретро ваните с крачета могат да служат на поколения благодарение на своята издръжливост.

Тези висококачествени вани, обаче, обикновено тежат стотици килограми, което потенциално усложнява монтажа. Също така е от решаващо значение да проверите дали ваната с крачета включва отвори за смесител, особено при чугунени модели, които не могат да се пробиват.

Акрилни или чугунени, краката на ваните обикновено се предлагат в черни, месингови, бронзови, никелови, хромирани или бели покрития.

хидромасажни вани за баня | baccabg.com

Хидромасажни вани

За върховна релаксация е трудно да се намери по-добра алтернатива от вана с хидромасажни дюзи. Техните струи осигуряват насочен хидромасаж, който може да облекчи мускулната болка и напрежението и да премахне натрупания през деня стрес.

Основните проблеми с хидромасажните вани са цената и почистването. Те са по-скъпи и трудни за инсталиране и изискват повече усилия за почистване. Тръбите на хидромасажната вана трябва да се промиват многократно с мощни почистващи препарати и всяка дюза трябва да се изтърква ръчно. Изберете правилните почистващи препарати, за да избегнете повреда на функциите.

ъглови хидромасажни вани баня | baccabg.com

Ъглови вани

Както става ясно от името ѝ, ъгловата вана е предназначена предимно да се побере в ъгъла на помещението. Те обикновено изискват две поддържащи стени, въпреки че има варианти, които могат да бъдат вградени в повдигната платформа.

Обикновено с ширина между 140 см и 165 см, ъгловите вани оползотворяват отлично пространството. Въпреки това, те все пак са значително по-широки от повечето вани, което обикновено ги прави неподходящи за компактни пространства. Някои по-големи модели ъглови вани са достатъчно просторни за двама и често са оборудвани с релаксиращи дюзи.

Поради техния размер ъгловите вани обикновено са по-скъпи. Може да бъде предизвикателство да ги комбинирате с душ, така че душ кабината вероятно ще трябва да се инсталира отделно.

 

Видове материали за вана

Освен форми, размери, характеристики и монтаж, различните материали са съществени при избора на вана. Достъпни опции са фибростъкло, акрил и керамика.

Това са материали, които са сравнително порести, което означава, че абсорбират вода и изискват повече поддръжка. Материали като чугун и мед, които са много по-здрави и непорести, имат предимство да задържат топлината, което прави вашето време във ваната много по-приятно.

Ето какво още трябва да знаете за ваните от различни материи :

  • Ваните от фибростъкло са евтини и лесни за поддръжка, но не са най-издръжливият вариант. Фибростъклото е по-тънък, по-гъвкав материал, който може да създаде усещане за нестабилна повърхност. Също така е по-податлив на повърхностни пукнатини, драскотини и обезцветяване с течение на времето.
  • Акрилните вани са издръжливи, с много възможности за дизайн. Това е непорьозна и по-устойчива на надраскване опция от фибростъклото, но има всички други недостатъци на по-евтината алтернатива, включително изкривяване. Акрилните вани също са много по-скъпи от фибростъклото.
  • Основно предимство на чугунените и стоманени вани с порцеланов емайл е издръжливостта, като стоманата е по-достъпна от чугуна. Имайте предвид, обаче, че когато става дума за порцеланови вани, възможностите за дизайн са ограничени. Те често са по-тежки от други варианти от фибростъкло или акрил. Чугунените вани са и по-скъпи.
  • Лятите полимерни вани, като например култивиран мрамор, са подобни на плотове с масивна повърхност. Те са издръжливи, устойчиви на петна и се предлагат в различни цветове и форми. Въпреки че драскотините и петната са по-малко притеснение, пукнатините могат да са проблем, тъй като може да е невъзможно да се поправят без явни следи.

Има и някои специални материали за вана, като мед и камък. Те са много по-рядко срещани и по-скъпи, така че може да не ги намерите в магазините.

 

Заключение

При избора на идеалната вана за вашата баня, важно е да се обърне внимание на няколко аспекта, които ще гарантират вашата комфорт и удоволствие. Освен вида и материала на ваната, е препоръчително да я изпробвате предварително, за да се уверите, че размерът й е подходящ за вас и че материалът придава приятен допир. Оценете наличното пространство в банята си и изберете вана, която е подходяща за размерите и конфигурацията й. Вземете предвид и разположението на водопроводните тръби и канализация, за да гарантирате правилното инсталиране на ваната.