fbpx

Cart

Blog Feature Left Sidebar

черна санитарна техника | baccabg.com

Черна вана в банята: професионални съвети

by adminbacca |November 17, 2022 |4 Comments | Blogs |

Шик, модерен стил, скандален и в същото време солидност – всичко това придава черен цвят на почти всяка баня. Следователно изкушението да се използва подобно решение в банята е много голямо, но оправдано ли е?

В крайна сметка трябва да претеглите всички плюсове, за да не бъдете разочаровани от този избор по-късно. И разбира се, трябва внимателно да обмислите какъв вид оборудване от този тип си струва да купите, както и да разберете как да се грижите за него …

черна вана | baccabg.com

Плюсове и минуси на използването на черното санитарно оборудване.

черна хидромасажна вана | baccabg.com

Има няколко значителни предимства от инсталирането санитарно оборудване с обсидиан или графитен цвят у дома:

 • Ефектен външен вид: като всеки цветен санитарен фаянс, боядисаният в черни тонове привлича вниманието и се превръща в акцента на банята.
 • Спестяване на място: черните модели изглеждат по-компактни от белите, особено с добре подбрано осветление за баня (не забравяйте да го защитите!).
 • Подобрено зониране: Контрастният санитарен фаянс може да направи дизайна на банята по-функционален, като подчертава по-ясно различните части от нея. Водопроводът от шоколадови нюанси изглежда скъп, луксозен – още повече за нея и дизайнът обикновено се избира особено стилен

Но нека изясним дали да използваме черно санитарно оборудване или не. В крайна сметка то има и недостатъци:

 • По-сложна грижа: прах, ивици, драскотини – като плочки за баня, всичко това е забележимо по-силно върху тъмен цвят, отколкото върху неутрално бяло.
 • Трудности при оцветяването: при черното балансът е важен – не трябва да е много или малко, трябва стриктно да спазвате правилата за комбиниране на цветовете.
 • Висока цена: като всичко дизайнерско и необичайно, този цвят оборудване не е евтин – цената му е предварително по-висока от същата, но бяла.

За да се опрости поне малко грижата за черната вана, тя често се прави бяла отвътре – водните капки са по-малко забележими на такъв фон.

 

Модерна вана | baccabg.com

Душ кабина или вана? Какво е по-добре да изберете?

by adminbacca |November 17, 2022 |0 Comments | Blogs | , ,

Започвайки процеса на планиране на стаите, независимо дали става въпрос за апартамент в нова сграда, изграждане на селска вила или основен ремонт, още на първите етапи ще трябва да се изправите пред важен въпрос : как ще изглежда банята?

Душ или вана – какво да изберем

Модерна вана | baccabg.com

Дали ще бъде класическа баня или модерна душ кабина?

Или може би ще е възможно да се разделят две бани? Или обратното, в една просторна стая ще можете да инсталирате както свободностояща вана, така и душ кабина? Още на етапа на проектиране от този избор ще зависи не само оформлението на самите помещения, но и характеристиките на захранващите линии на комуникационните системи и по-нататъшната работа с тях. Ето защо е толкова важно да проучите задълбочено различните варианти и след като претеглите всички плюсове и минуси, да вземете добре обмислено и ясно решение, от което до голяма степен ще зависи комфортът на бъдещия ви живот в нова къща.

Традиционна баня.

Какви са неговите предимства? Обемните големи вани традиционно се инсталират в бани от много десетилетия. Но ако по-рано можеха да бъдат дървени шрифтове, след това монотонни чугунени и поцинковани вани, днес акрилни, стоманени и дори каменни вани са истински дизайнерски творения, които удивляват с разнообразие от форми и размери. Водните процедури се превръщат в релаксиращ SPA. Банята, която първоначално е била предназначена за хигиенни процедури, често се използва за релаксация и възстановяване на жизнеността. Вземете си гореща вана с ароматна пяна на тишина и спокойствие – какво по-хубаво след тежък и напрегнат работен ден?

 

 

 

В допълнение, модерните модели вани с вграден хидромасаж ви позволяват да извършвате подобие на SPA процедури, без да напускате дома си.

вана цена | baccabg.com

Ваната е най-добрият избор за къпане на деца. За всяко дете вечерното къпане вече не е свързано с хигиена, а с любимите водни игри, мини-плуване в собствения им малък басейн и ежедневен релаксиращ ритуал преди лягане. Бебетата се учат да плуват в домашни бани, а децата в предучилищна възраст се наслаждават на играта с пяна и мехурчета.

Да, и можете просто да измиете наистина мръсно дете от главата до петите само във ваната. Ваната е практична и многофункционална. Голяма вана може да изпълнява куп различни функции и да бъде много практична в ежедневието. Въпреки наличието на пералня във всеки дом, все още има много причини да използвате баня за пране, независимо дали става въпрос за много деликатни тъкани, които са страшни да се доверите на машината, или обратното, тежки обемисти продукти, изработени от плътни материали: одеяла , завеси или връхни дрехи.

Всеки, който има домашни любимци – котки и кучета от средни и големи породи, също няма да мине без баня, в която е най-удобно да се къпят животни. И дори стайните растения се нуждаят от редовно овлажняване и душ, който, без да наводнява цялата стая с вода, също е най-добър в резервоара за вана. Почистването и поддържането на всяка вана в перфектно състояние е много лесно и просто, веднъж седмично използвам почистващ препарат, който е подходящ за вида на вътрешната облицовка на купата.

хидромасажна вана цена

Как да изберем хидромасажна вана: не само джакузи

by adminbacca |November 17, 2022 |0 Comments | Blogs | , ,
 • Как работи горещата вана
 • Видове ефекти на подводния масаж
 • Устройство за гореща вана
 • Допълнителни характеристики на масажните вани

Как да изберем хидромасажна вана

Създадена първоначално за терапевтични цели, с времето се превърна в един от атрибутите на съвременната баня, където можете да се отпуснете и да постигнете вътрешна хармония. Съчетавайки уелнес, успокояващ или ободряващ ефект, подводният масаж може да разнообрази гамата от усещания, които изпитвате по време на плуване. Разбира се, вашето удобство ще зависи от това колко обмислен е бил изборът на хидромасажна вана, дали сте взели предвид и претеглили всички нюанси.

Хидромасажна вана | baccabg.com

Как работи хидромасажната вана

От 1956 г., когато братята Jacuzzi предложиха концепцията за хидромасаж с помощта на вградени дюзи под налягане, изминаха повече от 60 години, но дизайнът на хидромасажната вана остава практически непроменен. Хидромасажната система, както и преди, се състои от дюзи, изрязани в стените на купата и помпа с компресор, който доставя вода под налягане. Естествено, благодарение на технологичния прогрес тази система стана по-компактна и безшумна, по-мощна и надеждна, функционална и гъвкава в управлението.

Има ли разлика между начина на работа на модерна хидромасажна вана и легендарно джакузи?

На първо място, това вече не е джакузи, тъй като в допълнение към хидромасажа, ваните могат да бъдат оборудвани с аеро и / или турбо масажно оборудване. Ако хидромасажът включва въздействие върху тялото на водни струи, влизащи в купата под високо налягане, въздушен масаж – безброй топли въздушни течения и смесен турбо масаж – потоци вода, наситени с микровъздушни мехурчета.

Видове ефекти на подводния масаж

Хидромасаж. Лимфен дренаж, нормализиране на метаболизма. Въздушен масаж. Мускулна релаксация, оксигенация на кожата, релаксация и подмладяване на цялото тяло.

Перлени бани. Комбиниран. Комбинира както хидромасажен, така и аеромасажен ефект. Интензивно въздейства върху дълбоките слоеве на тъканите, помага за премахване на нежеланите мастни наслоявания по бедрата и задните части, отлаганията на минерални соли в ставите.

Дълбок терапевтичен ефект. Хидромасажната вана е оборудвана с дюзи, хидравлична помпа, въздушен компресор, свързващи маркучи и контролен панел. Принципът на работа на хидромасажната система е да вземе вода от купата с помощта на помпа, след което компресорът я връща обратно през дюзите, но вече под налягане. Колкото повече дюзи са вградени в купата, толкова по-мощни трябва да бъдат помпата и компресорът и съответно толкова по-високо е нивото на консумираната електроенергия от оборудването. Хидромасажните вани са оборудвани с модерни енергоспестяващи и безшумни компресори, които не създават дискомфорт по време на къпане и ви позволяват да получите най-добрия масажен ефект.

Парапет – ветробран

by adminbacca |October 14, 2022 |2 Comments | Blogs |

GLASSUP extention railing

 

Добре дошли в бъдещето!

Това е най-новото предложение в областта на екстериорното проектиране: автоматизирана система за трансформиращи се парапети.

Изчистената визия на конвенционалния стъклен парапет е запазена, но с едно иновационно допълнение: метални колонки с механизъм за телескопично изтегляне, който повдига втори стъклен панел до височината на човешки ръст.

 

 

Достатъчен е само един жест, за да се задейства вграденият механизъм. Не е необходим силен натиск или ръчно повдигане на тежки стъкла. Конструкцията е лека, но устойчива. Носещите колонки са от алуминиеви профили, а същинската преграда – ламинирано закалено стъкло.

Прозрачните стъклени панели осигуряват визуален простор и откриват гледка към колната среда, като в същото време предпазват от лоши климатични условия.

При монтаж в градска среда служат като преграда пред шума и праха, които са значително намалени при вдигане на стъклото.

 

 

Проектирано за максимално улеснен и опростен монтаж, това решение позволява да оцените предимствата на продукта в кратък срок, независимо дали ще бъде инсталиран във вътрешен двор, на тераса, балкон или външна зона за сядане на ресторант.

Какво е предимството на удължителните парапети GLASSUP? Най-кратко казано – свободата на избор. Подвижната част на парапета може да се повдига или пуска. Въпрос на избор е дали стъклото на парапета да се спусне, за да се слеем с околната среда, или да се повдигне докрай, за да ни защити от лошо време. Какъвто и да е изборът, едно е сигурно. Закаленото ламинирано стъкло гарантира безопасност и отлична видимост, пропуска светлината и позволява да се насладите на красотата на гледката.

 

Метални аксесоари

by adminbacca |January 4, 2022 |13 Comments | Uncategorized |

Аксесоарите помагат да обзаведете ежедневието си, но тяхната роля не се изчерпва само с това. Такива елементи също са създадени, за да допълнят интериора да служат като акцент.

Дизайнерските елементи в едно добре организирано пространство винаги правят впечатление и оставят усещане за изисканост и стил. Асортимента ни с поръчково изработени метални аксесоари включва:

Помощни масички, рафтове и етажерки за съхранение
Държачи за хавлии
Закачалки за халати и кърпи
Стойка за четката за тоалетна
Поставка за тоалетна хартия

Тези елементи се изработват по поръчка от метални листове със защитно покритие, прахово боядисани по RAL. Може да бъдат поръчани в няколко стандартни размера или да се изработят съгласно подадена спецификация, по индивидуална заявка.

Характерната ортогоналност и еднаква височина на челата предполага подреждането на отделните елементи е в редове – резултатът е много изчистена и модерна визия със силно подчертана минималистичност.

Как да изберем душ кабина

by adminbacca |November 15, 2021 |1 Comments | Blogs |

Съвременните норми и подходи за проектиране в жилищното строителство, особено когато става дума за градска среда, са ориентирани към растеж във височина, за сметка на застроената площ. Това е предпоставка за все по-компактни решения и все по-малки по площ помещения. Разбира се, в интериора на една баня това се усеща с пълна сила. Ето защо организацията на пространството е от съществена заначимост.

Инвестицията в модерна душ кабина/преграда/параван е един от начините да се оползотворят функционално и естетически даденостите на помещението.

Обособяването на суха зона в банята е не само модерно, но също така практично и елегантно решение, което спестява значително усилията за поддържане на комфорт и чистота. Когато не е възможно изцяло да се отдели мократа част от сухата, може да се заложи на частично преграждане, което да не позволява директен контакт на водата с обзавеждането.

Стъклата се изработват по поръчка и могат да се подберат размери, които са най-подходящи за конкретния случай.

Самата кофигурация като начин на отваряне/плъзгане/сгъване на вратичките, също подлежи на модификация – в зависимост от нуждите на ползвателя, а и различни особености и ограничения, наложени от даденостите на помещението.

В редовете по-долу ще споделим няколко общи ситуации с разполагане на обзавеждането и съответните практики и добри подходи за решаване на душ пространството.

Ъглово разположение с обзавеждане от едната страна

Подходящи решения: статичен параван, Г-образна душ кабина, преграда с отваряема врата, преграда с плъзгаща врата

Ъглово разположение с обзавеждане от двете страни

Подходящи решения: душ кабина тип “хармоника”, душ кабина с двойно плъзгане

Разполагане на душа в дъното на помещението

Подходящи решения: статичен параван, преграда с отваряема врата, преграда с плъзгаща врата

Огледалата и LED осветлението

by adminbacca |October 19, 2021 |1 Comments | Blogs | , ,

Кои са основните неща, които трябва да знаем за осветлението и как можем да увеличим усещането за простор у дома?

В следващите редове ще предложим няколко основни насоки.

Осветлението до голяма степен влияе на нивото ни на комфорт, спокойствие и изобщо цялостното настроение в пространството, което обитаваме. Видът на светлината, която преобладава във всяка една стая от жилището, трябва да бъде такава, че да не дразни очите и създава ненужно напрежение. Интересен и модерен акцент в интериора, съчетан с фунционалност и постигане на пространсвена дълбочина, са разбира се LED огледалата.

Освен с разнообразните си форми, размери и начини на подсветване, тези огледала имат и различни цветове: клиър (обикновено), сиво (графит) и кафяво (бронзе).

Над мивката в банята или тоалетката в антрето/спалнята, най-често се ползва клиър огледало с вградена светеща лента, като е най-откровено и подробно в отразяването на образа.

За декоративни огледала с по-неангажираща роля се прилагат и тонираните версии, които придават изисканост.

Стратегическото поставяне на големи по площ огледала на подбрани места, е популярен подход за визуално уголемявне на наличното пространство и създаване на усещане за дълбочина.

Някои от основните предимства на LED огледалата са:

 • Висока ефективност;
 • Мигновено стартиране;
 • Екологичност;
 • Много дълъг живот;
 • Устойчивост на температурни амплитуди и влага и др.

Какво всъщност стои зад абревиатурата LED? Light-Emitting Diode. Този вид крушки са далеч по-икономични и модерни в сравнение с добре познатото и морално остаряло конвенционално осветление. Освен това, пред нас стои цял спектър с възможности за избор на цветната температура – от 2000 до 10000К.

Това е т.нар. скала на Келвин. За средна стойност се приема числото 4000 – неутрална (бяла, дневна) светлина. С увеличаването на тази стойност се доближаваме до синия край на спектъра, или “студената” светлина. Този тип осветление, както и стойностите около бялата светлина, се считат за подходящи при проектирането на офис интериори и работни места. Психологически студената светлина повишава концентрацията и държи мозъка в работен режим.

Топлата светлина е на другия край на скалата и се измерва в стойностите под 4000К. Психологически носи усещането за уют, спокойствие и топлина. Точно това е и причината да бъде широко използвана в жилищния интериор, както и в хотели, СПА и заведения за пресъздаване на задушевна и релаксираща атмосфера.