fbpx

Стъклена стена в банята: как да създадете усещане за простор и светлина

Стъклена стена в банята | baccabg.com

Стъклена стена в банята: как да създадете усещане за простор и светлина

by adminbacca |януари 14, 2024 | Blogs

Ако смятате, че използването на стъклени стени в банята изисква голяма креативност, за да се запази функционалността и безопасността и е технически трудно да се направи това, много грешите. Стъклената стена е решение, което ще работи във всяка баня, независимо от размера и формата на помещението. Нещо повече, може да помогне за решаването на много необичайни проблеми в банята. Голямо предимство на стъклото пред тухлените стени е фактът, че те не засенчват малки помещения в банята. Не е нужно да е скучно – стъклото за подобни приложения се предлага в много варианти или дори с щампи.

Стъклена стена в малка баня

Класическата душ кабина не е единствената алтернатива на малката баня. Ако имаме ниша или ъгъл, има доста интересни възможности за използване на стъклени стени. В абсолютно минималистичния вариант една стъклена стена е достатъчна, за да отдели душ пространството от останалата част на банята. Може да изберете и душ кабина, поставена върху плочки, създавайки така нареченото мокро помещение. След като банята разполага с вана, можете да подобрите нейната функционалност, като добавите душ тип тропически дъжд и параван за баня, което ще намали пръскането на вода.

Стъклен душ

В по-голямата баня стъклената стена може да приеме формата на душ кабина. Този много впечатляващ тип душ е изключително лесен за инсталиране и в същото време много практичен – особено когато се използва от деца, възрастни или хора с увреждания. В най-чистата си форма това е само една голяма стъклена стена. Или стените могат да обграждат душа или да бъдат подвижни.

Разделено пространство в голяма баня

Стъклената стена не трябва да бъде неразделна част от душа. Може да раздели пространството на банята по всякакъв начин. Монтиран до мивката, той ще предпазва от пръски вода, а на тоалетната, бидето или писоара ще осигури малко интимност и ще има хигиенична функция, ограничавайки разпространението на бактерии.

Стъклена стена – буквално

Можете да мислите за стъклото като за строителен материал и да замените цяла стена с него, например тази, която разделя банята и спалнята. За целта можете да използвате голям стъклен панел. Стъклото може да бъде млечно бяло или безцветно – и в двата варианта то ще помогне за освежаване на банята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.